SDS: Fiskalna konsolidacija iz džepa građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Fiskalna konsolidacija iz džepa građana

Opoziciona Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas da je rezultat ekonomske politike Vlade Srbije dodatno osiromašenje građana i uništavanje privrede, koja izvlačenjem para od strane države nema kapacitet da investira.

"Sprovedene mere štednje su samo trenutno smanjile deficit, a osiromašile građane i onesposobile srpsku privredu. Najveći problem je u tome što će sledeće godine efekti svih ovih mera biti iscrpljeni i tada nas umesto smanjenja plata i penzija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čekaju otpuštanja", ističe ta opoziciona stranka.

Vlada je, ističe se, umesto da sprovede mere koje će podstaći privredni rast i dugoročno oporave srpsku ekonomiju, uzela jednokratno ;novac od javnih preduzeća i iz privrede.

Kada se na ukupni deficit od oko 40 milijardi dinara doda 30 milijardi od smanjenja plata i penzija i 40 milijardi vanrednog ne-poreskog prihoda koji je prikupljen od javnih preduzeća, kako precizira SDS, dobija se deficit koji je isti kao deficit u prošloj godini.

"Dakle, osim ove dve mere, ništa drugo u budžetu Srbije nije strukturno promenjeno. Istovremeno, poreski prihodi su realno manji od prethodne, takođe veoma loše fiskalne godine. Uprkos hvalisanju ove vlade, to nije politika koja može rešiti ekonomske probleme Srbije, već politika koja ih samo odlaže i produbljuje", navodi SDS.

Prema toj opozicionoj stranci, kod najavljenih povećanja plata i penzija i tu se radi o obmani, budući da će to "povećanje" biti u stvari samo usklađivanje sa inflacijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

TADIĆEV SDS: Fiskalna konsolidacija ostvarena preko džepa građana

Izvor: Kurir, 02.Sep.2015

Sprovedene mere štednje su samo trenutno smanjile deficit, a osiromašile su građane i onesposobile srpsku privredu, saopštila je danas Socijaldemokratska stranka (SDS), koja smatra da Vlada Srbije nema razloga da se hvali merama fiskalne konsolidacije..BEOGRAD - Vlada je, umesto da sprovede mere...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.