S one strane u igri za Evropske filmske nagrade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2016, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"S one strane" u igri za Evropske filmske nagrade

Film Zrinka Ogreste "S one strane", rađen u hrvatsko-srpskoj koprodukciji, odabran je za jedan od 50 igranih filmova za nominaciju za ovogodišnje Evropske filmske nagrade (EFA).

U narednih nekoliko nedelja, više od 3.000 članova Evropske filmske akademije izglasaće nominacije u kategorijama za najbolji evropski film, najboljeg reditelja, najboljeg glumca, najbolju glumicu i najboljeg scenaristu.

Ko su nosioci nominacija biće poznato 5. novembra na Evropskom filmskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << festivalu u Sevilji, a pobednici 29. evropskih filmskih nagrada biće objavljeni 10. decembra u Vroclavu, evropskoj prestonici kulture 2016.

U Ogrestinom filmu glavne uloge igraju Lazar Ristovski i Ksenija Marinković, koji su za te uloge dobili i Zlatne arene na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli.

Film "S one strane" nagrađen je brojnim nagradama na beogradskom Festu, ali i na Berlinalu.

Na listi se nalazi 50 filmova iz 33 zemlje, čime se ilustruje raznovrsnost evropskih kinematografija, navodi se u saopštenju te organizacije.

U 20 zemalja sa najvećim brojem članova EFA, izabran je nacionalni filmski predstavnik, a finalnoj listi Odbor za selekciju, uz pomoć odabranih filmskih eksperata, upotpunio je listu od 50 potencijalnih kandidata za nagradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.