Rutenkino zbogom!

Izvor: Mondo, 12.Jan.2017, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rutenkino zbogom!

"Nisam ni prvi ni poslednji igrač koji je završio profesionalnu karijeru. Moja savest je čista, jer sam u svakom klubu i reprezentaciji za koje sam igrao davao sto odsto svojih mogućnosti", poručio je Sergej Rutenka.

Foto: Gulliver/Getty images, Juergen Schwarz

Beloruski rukometaš Sergej Rutenka odlučio je u 35. godini reći zbogom profesionalnom bavljenju sportom, objavio je zvanični internet portal Evropske rukometne federacije (EHF).

"Razmišljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sam o tome već duže vremena. Čak mi i moja supruga nije verovala i sve vreme me pitala da li sam ozbiljan. Ovu odluku vidim kao novu stranicu u mom životu. Nisam ni prvi ni poslednji igrač koji je završio profesionalnu karijeru. Moja savest je čista, jer sam u svakom klubu i reprezentaciji za koje sam igrao davao sto posto svojih mogućnosti", kazao je Rutenka.

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena karijeru je počeo u Arkatronu iz Minska, nakon čega se preselio u Sloveniju, gde je nastupao za Gorenje i Celje PL. Usledila je epizoda u Španiji u kojoj je igrao za dva najbolja kluba Sijudad Real i Barselonu. Potom je odlučio da se vrati u domovinu i igra za SKA Minsk, a u dva navrata imao je kratke epizode u Kataru.

Igrao je za dve reprezentacije, za Sloveniju i Belorusiju, a s obe je igrao na velikim takmičenjima. U klupskom rukometu je bio nacionalni šampion Slovenije i Španije, a čak šest puta je osvajao Ligu šampiona Evrope.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.