Rukometni potez godine (video)

Izvor: B92, 26.Dec.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometni potez godine (video)

U 2010. godini rukometna reprezentacija Francuske postala je šampion Evrope, međutim, to nije bio najupečatljiviji potez u godini.

To je bio potez golmana ekipe Ivri, Fransoa Havijera Šapona koji je jednim potezom zaustavio šut rivala i savladao protivničkog golmana.

Šapon je zaustavio udarac Edina Bašića nogom, a lopta se odbila na drugu stranu terena preko njegovog kole iz ekipe Šamberi Mikaela Robina i ušla u gol.

Pošto golman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima pravo da interveniše nogom, gol je priznat kao regularan iako je naravno u rukometu zabranjeno nogom postići gol. Šamberi je pobedio se 37:31.

"Svi su mi govorili da kažem kako sam to učinio namerno, ali naravno da nisam. Ali, lepo je kad takva lopta uđe. I ne, ne razmišljam o selidbi u fudbalske vode", otvoreno je priznao Šapon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.