Rukometašice Norveške prvakinje Evrope

Izvor: Press, 21.Dec.2014, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Norveške prvakinje Evrope

Ženska rukometna reprezentacija Norveške osvojila je titulu prvaka Evrope savladavši večeras u finalnoj utakmici u Budimpešti selekciju Španije sa 28:25 (10:12).
Na šampionatu kojeg su zajednički organizovale Mađarska i Hrvatska rukometašice Norveške osvojile su ukupno šestu kontinentalnu titulu, nakon što su prethodno slavile 1998. u Holandiji, 2004. u Mađarskoj, 2006. u Švedskoj, 2008. u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Makedoniji i 2010. godine u Danskoj i Norveškoj.

Do večerašnjeg trijumfa predvodile su ih Koren sa 10 i Mork sa sedam golova, dok je u poraženom sastavu najefikasnija bila Penja sa 10.

Bronzanu medalju osvojile su Šveđanke, koje su ranije danas u meču za 3. mesto pobedile dosadašnjeg prvaka, selekciju Crne Gore 25:23 (11:12).

Za najbolju rukometašicu šampionata proglašena je Šveđanka Gulden, koja je i najbolji strelac sa 58 golova.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.