Rukometaši počinju pripreme za  Katar

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2014, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši počinju pripreme za Katar

SARAJEVO - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se u ponedjeljak u Mostaru, gdje će obaviti prvi dio priprema za nastup na svjetskom prvenstvu, koje se igra od 15. januara do 1. februara 2015. u Kataru.

Najbolji rukometaši BiH pripremaće se u Mostaru do 30. decembra.

Igrači će za Novu godini dobiti dva slobodna dana i ponovo se okupiti 2. januara u Sarajevu. Put za Katar planiran je  4. januara.

Tokom druge faze priprema bh. tim će u Kataru >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od 7. do 9. januara igrati na turniru sa selekcijama Katara i Portugala, a zatim nastaviti pripreme do prve utakmice s Iranom, koja je na programu 15. januara.

Selektor Dragan Marković je prije tri dana širi spisak igrača skratio na 23 imena, a konačni spisak će morati da reducira na 18-19 igrača prije puta u Katar.

Za pripreme u Mostaru Marković je pozavao sljedeće igrače:

Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović, Petar Jokanović, Mirko Mikić, Alen Ovčina, Vedran Delić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Ivan Milas, Kosta Savić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Stefan Janković, Josip Perić, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Elmir Građan, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić.

Dvojica ključnih igrača bh. tima Ivan Karačić i Nikola Prce po svoj prilici biće osposobljeni za nastup na SP.

Karačić se uspješno oporavio i počeo s teninzima nakon operacije šaka. Znatno teža situacija je s povredom zgloba Nikole Prce, ali u ljekarskom timu vjeruju da lijevo krilo tima mogu osposobiti do početka SP-a.

Bh rukometaši će na SP nakon  uvodnog susreta u B-grupi protiv Irana (15. januara), u 2. kolu igrati protiv Austrije (17. januara), zatim Makedonije (19. januara ), Tunisa (21. januara), dok je utakmica protiv favorita grupe - Hrvatske na programu 23. jaunara.

Nakon prve faze takmičenja po četiri najbolje ekipe iz grupa izboriće nastup u osmini finala, a od te faze takmičenja igraće se eliminacije.

Petoplasirane i šestoplasirane ekipe iz grupa nastaviće takmičenje u tzv. President kupu.

Susreti osmine finala igrat će se 25. i 26. januara, četvrtfinala 28., polufinala 30. januara, dok su susreti za treće mjesto i finale na programu 1. februara.

A-grupa: Španija, Slovenija, Bjelorusija, Brazil, Katar i Čile

B-grupa: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Austrija, Tunis, Makedonija i Iran

C-grupa: Francuska, Švedska, Češka, Egipat, Alžir i UAR

D-grupa: Danska, Poljska, Argentina, Njemačka, Rusija i Bahrein.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje operacija »Katar«

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2014

Rukometna reprezentacija BiH sutrašnjim okupljanjem u Mostaru počeće pripreme za svoj debitantski nastup na velikoj sceni, Svjetskom prvenstvu, koje će od 15. januara do 1. februara 2015. biti održano u Kataru. Dragan Marković, selektor bh. tima, na pripreme je pozvao 23 igrača, koji će se boriti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.