Rukometaši Borac M:tela u Bjelorusiji otvaraju sezonu u SEHA ligi

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Borac M:tela u Bjelorusiji otvaraju sezonu u SEHA ligi

Nova sezona SEHA lige startuje u nedjelju (14 časova), kada će Borac M:tel, jedini predstavnik bh. rukometa u regionalnoj ligi, u Bjelorusiji odmjeriti snage s Meškov Brestom.

"Domaćin je apsolutni favorit. Idemo u Bjelorusiju da se nadmećemo, a ja ću biti zadovoljan ako pokažemo borbenost iz Doboja. Ako u tome uspijemo, nadam se da možemo očekivati kvalitetnu i neizvjesnu utakmicu", rekao je Igor Rađenović, trener Banjalučana.

Branislav Obradović, kapiten "crveno-plavih", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kaže da on i njegovi saigrači nemaju šta da izgube u Bjelorusiji:

"SEHA liga će ove godine biti sigurno najjača do sada. Vesprem, Zagreb, Metalurg i Vardar su možda favoriti i za fajnal for Lige šampiona. Mi ćemo pokušati da naučimo nešto tokom utakmica s njima i nastojati da napredujemo. Meškov Brest ima dobar tim, napravili su ekipu spremnu za Ligu šampiona i mi nemamo šta da izgubimo protiv njih. Idemo da odigramo najbolje što znamo, pokažemo napredak i zrelost u odnosu na turnir u Doboju, na kojem smo neke mečeve gubili u posljednjim minutama."

Milan Đukić se nedavno vratio iz Meškov Bresta u Borac M:tel, pa je on najkompetentniji da kaže nešto više o kvalitetima bjeloruske ekipe.

"Igrao sam za Meškov Brest dvije godine i znam da se radi o veoma iskusnoj ekipi. Sigurno da su favoriti na papiru. Međutim, ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice, možemo utakmicu da učinimo neizvjesnom", istakao je 29-godišnji Kragujevčanin.

Kada je organizacija u pitanju, Nebojša Golić, direktor kluba, navodi da su mnogi problemi riješeni.

"Smatram da u novu sezonu ulazimo jači, s većim brojem igrača u rotaciji. Potrudili smo se da mladim trenerima omogućimo kvalitetan sastav, koji će na pravi način predstaviti klub, Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH u SEHA ligi. Ambicije Borca su svake godine iste - osvajanje duple krune u BiH i što bolji plasman u SEHA ligi", rekao je Golić.

Ostali parovi prvog kola: Tatran Prešov - Vesrtem (2. septembra), Nekse - Zagreb, Vardar - Metalurg (6. septembra), Radnički - Vojvodina (10. septembra).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.