Rondo i Belineli su Kraljevi

Izvor: MVP.rs, 04.Jul.2015, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rondo i Belineli su Kraljevi

Sakramento je pojačao spoljnu liniju.

Kingsi su bili aktivni proteklih dana, a prvi pravi rezultati rada su dogovorene saradnje sa iskusnim igračima na pozicijama plejmejkera i beka šutera. Režon Rondo (29, 185) i Marko Belineli (29, 196) će potpisati ugovore sa timom iz prestonice Kalifornije.

Rondo je sa Sakramentom dogovorio jednogodišnju saradnju vrednu 10 miliona dolara. Plejmejker je studirao na Kentakiju, a 2006. godine je bio 21. pik na Draftu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Prvih osam NBA sezona je proveo u Bostonu, dok je prethodne godine nastupao za Dalas. U dosadašnjem toku karijere beležio je 10.8 poena, 8.3 asistencija, 4.7 skokova i 1.8 ukradenih lopti po meču. Sa Seltiksima je 2008. osvojio titulu, na Ol staru je nastupao četiri puta, a dva puta je biran u najbolju defanzivnu petorku.

Sa druge strane, Italijan će sa Kingsima potpisati trogodišnji ugovor vredan 19 miliona dolara. Belineli je na Draftu 2007. godine bio 18. pik, a svoju NBA karijeru je gradio u Golden Stejtu, Torontu, Nju Orleansu, Čikagu i San Antoniju. Na 502 NBA nastupa ima prosek od 9.4 poena. Sa Spursima je 2014. osvojio NBA prsten, a iste godine je pobedio i na takmičenju u brzom šutiranju trojki.

(foto: NBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.