Ronaldo: Murinjo mora da vrati identitet Junajtedu

Izvor: N1 televizija, 26.Maj.2016, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo: Murinjo mora da vrati identitet Junajtedu

Portugalski stručnjak će izvesno naslediti Luja van Gala na klupi Junajteda, a nekadašnji fudbaler kluba sa „Old Traforda“ izneo je niz lepih reči na račun svog sunarodnika i bivšeg trenera.

Ronaldo je branio boje Junajteda od 2003. do 2009. godine, a potom je prešao u Real za tadašnji rekordni transfer od 80 miliona funti. Tokom šest sezona u redovima Crvenih đavola, Ronaldo je postigao 118 golova na 292 utakmice, a uz to je i dobio nagradu za najboljeg igrača sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zahvaljujući tome što je predvodio Junajted do treće titule u Ligi šampiona 2008. godine.

Pred finale Lige šampiona između Reala i Atletika u subotu uveče u Milanu, Ronaldo je rekao da je Murinjov prvi zadatak da vrati Junajted na staze stare slave i vrati mu identitet koji je izgubljen posle odlaska Aleksa Fergusona 2013. godine.

„Već je potpisao, zar ne? Mislim da je to dobra vest. Ako je to ono što je Junajted želeo, onda je to dobro. Nadam se da će se Junajted vratiti na staze stare slave jer je u pitanju impresivan klub, a poslednjih godina je izgubio svoj identeitt. Mene boli što je Junajted trenutno u takvom stanju jer je to klub koji ima posebno mesto u mom srcu. Želim da ih Murinjo vrati na sam vrh“, rekao je Ronaldo.

Ronaldo i Murinjo su sarađivali u Realu, ali se nisu sve vreme dobro slagali, pošto je bilo glasina o njihovom sukobu pre odlaska iskusnog stručnjaka. Fudbaler Reala je navodno smatrao Murinjovu taktiku negativnom, ali sada ističe da ne oseća nikakvu ljutnju prema svom sunarodniku.

“Nema nikakvih problema između nas dvojice. Jedna od mojih vrlina je to što nisam zlopamtilo, bez obzira na to šta je neko meni uradio. Ne kažem da je takav slučaj sa njim, već generalno. Postoje uvek neki problemi u životu, kao problemi koje, na primer, imate sa svojom suprugom”, istakao je Ronaldo.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.