Romin promašaj decenije: Iturbe ide u Ksolos!

Izvor: MozzartSport.com, 18.Avg.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romin promašaj decenije: Iturbe ide u Ksolos!

Strmoglav pad najskupljeg pojačanja Serije A pre tri godine

Kad se samo setimo kakav je rat vladao između Rome i Juventusa u leto 2014. godine za potpis Huana Manuela Iturbea... Posle sjajnih igara u Veroni, Paragvajac rođen u Argentini je zaludeo velike italijanske klubove, a čak su se Real i Barsa pominjali kao mogući kupci. Iturbe je obećavao da će postati jedan od najboljih igrača Serije A. Roma je dobila rat sa Juventusom, platila ga 24.500.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << evra i učinila ga najskupljim pojačanjem u Seriji A tog leta.

Tri godine kasnije, Iturbe odlazi kao škart iz Rome i verovatno najveći promašaj decenije u rimskom klubu. Možda i u celoj Seriji A. Nikada nije opravdao očekivanja na Olimpiku, nije isplatio ni delić uloženih sredstava i posle godinu i po dana je prešao na pozajmicu u Bornmut. Ni tamo nije proigrao pa se rvatio u Romu gde se opet zadržao samo šest meseci posle čega je usledila nova pozajmica u Torino. Opet ništa... Dao je samo gol na 16 utakmica i vratio se u Romu.

Danas je dogovorio odlazak na novu pozajmicu. Iturbe se seli u meksičku Tihuanu, klub poznatiji po nadimku Ksolos. Meksikanci ga uzimaju na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora za 5.000.000 evra, a Iturbe će potpisati na četiri godine. Mučenje u Romi i Italiji je završeno, nekada veliki talenat polako nestaje sa fudbalske mape...

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.