Romin Brazilac postao Italijan

Izvor: Mondo, 29.Mar.2017, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romin Brazilac postao Italijan

Raste konkurencija za dres "azura".

Foto: Guliver/Getty images/Marco Rosi

Brazilski fudbaler iz Rome, Emerson Palmieri, dobio je dozvolu da nastupa za reprezentaciju Italije, preneli su tamošnji mediji.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) dozvolila je Emersonu da promeni nacionalni tim, s obzirom na to da ima italijansko poreklo sa majčine strane.

Emerson, 20-godišnji levi bek, bio je član mlađih kategorija Brazila, ponikao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u omladinskoj školi Santosa, a u Italiji je od 2014. Prvu sezonu proveo je u Palermu, a od druge je u Romi.

Zahtev za državljanstvo Italije podneo je i zadnji vezni fudbaler Napolija, Amadu Dijavara, 19-godišnjak rođen u Gvineji.

On je počeo pravni postupak kako bi dobio dozvolu da nastupa za Italiju i konkuriše za mesto u reprezentaciji koju vodi selektor Đampjero Ventura.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.