Roman Lisac: ABA liga će pomoći Radničkom

Izvor: Kurir, 26.Jul.2014, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roman Lisac: ABA liga će pomoći Radničkom

Angažovali smo kompaniju „Dilojt“, koja će sve naše klubove savetovati kako da spreče finansijski kolaps, tvrdi prvi čovek regionalne lige

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac izjavio je da će regionalno takmičenje u narednoj sezoni funkcionisati u najboljem redu, bez obzira na to što se većina klubova nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

Kukaju Hrvati i Bugari

Poslednji u nizu koji su zavapili nad očajnom finansijskom situacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jesu hrvatska Cibona, bugarski predstavnik i debitant Levski iz Sofije, te srpski klub Radnički iz Kragujevca, koji je najavio istupanje iz lige zbog nedostatka novca.

- Činjenica je da se klubovi nalaze u nezavidnoj situaciji, ali budite uvereni da ABA liga zbog toga neće biti ugrožena. Još nisam upoznat s detaljima u vezi s Radničkim, ali verujem da će i Kragujevčani učestvovati u regionalnom takmičenju. Klubovi u našem delu Evrope imaju probleme sa finansijama, ali nešto i oni sami moraju da menjaju - kazao je Lisac za Kurir i dodao:

- Neodrživo je da svaka zemlja u domaćem prvenstvu ima po 14 timova. Kako jedna Slovenija može da ima toliko timova? To je prosto nemoguće. Ista je situacija i sa Srbijom i Hrvatskom. U ovako teškoj finansijskoj situaciji čelnici klubova moraju da pronađu pravo rešenje kako da se finansiraju.

Prvi operativac Jadranske lige ističe da su angažovali kompaniju „Dilojt“ kako bi im savetima pomogla da prebrode ovaj težak period.

Menjati stare navike

- Oni će prvo konsultovati ekipe koje učestvuju u evropskim takmičenjima, a naš cilj je da svaki klub u našoj ligi dobije adekvatan savet kako bi uspeli da se prilagode novim uslovima poslovanja. Neke stare navike moramo da menjamo - zaključio je Lisac.

Ideja za budućnost

EVROPA PO UGLEDU NA NBA

Roman Lisac ne isključuje mogućnost da se jednog dana u Evropi napravi jedna liga, slična onoj kako se sada igra u NBA.

- Sve je moguće. Sigurno je se u budućnosti i to može dogoditi, jer ovakav sistem je neodrživ. Budite sigurni da postoje ljudi koji žele tako nešto. Hajde prvo da vidimo šta će se sve desiti u evropskoj košarci u narednom periodu, pa da donosimo zaključke - smatra Roman Lisac.

Zavrnuli slavinu

PARTIZAN I ZVEZDA S MANJE PARA

Dva najveća srpska kluba Partizan i Crvena zvezda u novu sezonu ući će sa znatno manjim budžetima u odnosu na pređašnje. Crno-beli su praktično rasprodali ceo tim, jer su ekipu napustili Saša Pavlović, Žofri Lovernj, Leo Vesterman, Davis Bertans i Bogdan Bogdanović, dok je crveno-bele napustio Demarkus Nelson, a mogu otići i Raško Katić, Ivan Radenović, Marko Simonović i Tadija Dragićević. Ništa bolja situacija nije ni u Hrvatskoj, posebno u Ciboni, kao i u Sloveniji, gde Olimpija i Krka svake godine kubure s novcem.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.