Roma se još uvek nada Skudetu: Vučica sa igračem manje do boda protiv Juvea!

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma se još uvek nada Skudetu: "Vučica" sa igračem manje do boda protiv Juvea!

Fudbaleri Rome su u poslednjim momentima ostali u trci za šampionsku titulu u Italiji pošto su u 25. kolu Serije A u Rimu remizirali sa Juventusom 1:1, iako su imali igrača manje i minus od jednog gola sve do poslednjih 12 minuta utakmice.

Roma je izgledala zbunjeno na startu susreta, pravila je oštre faulove zbog čega su do poluvremena Torosidis i De Rosi zaradili žute kartone. Istina, posed lopte je bio na strani domaće ekipe, ali je Juve bio konkretniji i opasniji u ofanzivi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ipak, u prvih 45 minuta igre ni jedni ni drugi nisu imali mnogo čega da pokažu, a najozbiljnija priliku je imao Juventus koji je istrčao kontru sa leve strane, te je Pereira uputio centaršut po zemlji na drugu stativu gde je Manolas umalo postigao autogol, ali su Rimljani sačuvali gol, više od samih sebe.

Defanziva "stare dame" je radila kao švajcarski sat, dok je šampion Italije prvi udarac imao u 50. minutu kada se Arturo Vidal namestio na 17 metara levo, iz kosa, ali je lopta otišla pored desne stative.

Ređali su se oštri dueli, žuti kartoni, ali ne i prilike, sve do 62. minuta kada Torosidis pravi, malo je reći, glup faul na 20 metara od svog gola i dobija drugi žuti karton. Možda nije bilo Pirla da to bude već pola gola, ali je zato bilo Karlosa Teveza koji je u 63. minutu efektno poslao loptu u gornji levi ugao, dok je golman Rome De Sanktis mogao samo nepomično da isprati pogledom remek delo Argentinca.

Neverovatan podatak je da je Roma prvi udarac u okvir gola uputila u 72. minutu posle centaršuta Pjanića i pokušaja glavom Manolasa, ali je iskusni Bufon odbio loptu u korner. Očajna "vučica" je jurila izjednačenje, sve kroz prekide, a u u 76. minutu ponovo je krenuo Manolas na centaršut upućen od strane Iturbea, ali nije bilo veće opasnosti.

I pored sjajne odbrane Juventusa, Kjelini je u 78. minutu napravio faul sa desne strane šesnaesterca, te tako dozvolio Romi da ponovo koncetriše snage u kazneni prostor protivnika. Florenci je odlično prebacio iz prekida loptu na drugu stativu gde je Keita glavom izbegao reakciju Bufona, dok se mreža zatresla uz pomoć Markizija koji je očajno reagovao, tako da je u Rimu bilo 1:1.

Na krilima navijača, Roma je iz minuta u minut bila agresivnija, pokušavala da napravi šokantan preokret, ali nedostajao je poslednji pas koji može da bude spona u pobedničkoj akciji, tako da, iako nije uzeo sva tri boda, Juventus može da bude zadovoljan sa pola plena, jer i dalje ima devet bodova više od Rimljana.

Serija A, 25. kolo:

Subota:

Kjevo - Milan 0:0

Nedelja:

Kaljari - Verona 1:2 (0:1)

(Konti 90 - Toni 9, Taleb 56)

Palermo - Empoli 0:0

Sasuolo - Lazio 0:3 (0:1)


(Anderson 45, Klose 70, Parolo 77)

Atalanta - Sampdorija 1:2 (1:0)

(Stendardo 16)

Ćezena - Udineze 1:0 (0:0)

(Rodrigez 76)

Inter - Fiorentina 0:1 (0:0)

(Salah 55)

Torino - Napoli 1:0 (0:0)

(Glik 68)

Ponedeljak:

Roma - Juventus 1:1 (0:0)

(Keita 78 - Tevez 64)

*Utakmica između Đenove i Parme je odložena

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.