Rim: Đoković u četvrtfinalu protiv Del Potra

Izvor: Press, 19.Maj.2017, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim: Đoković u četvrtfinalu protiv Del Potra

Srpski teniser je u osmini finala savladao Roberta Bautistu Aguta sa 6:4, 6:4 i zakazao meč sa Huanom Martinom del Potrom.
foto: novosti.rs
Porodično putovanje u Rim počinje da liči na neku od brojnih šampionskih pustolovina Novaka Đokovića. U loži nema Vajde, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Fil-Griča, Amanovića, ali supruga, brat, roditelji i Stefan koji po "Foro Italiku" pronalazi slike tate iz dana kada je osvajao pehare, pogurali su drugog nosioca do nove pobede, u četvrtak nad Bautistom Agutom u osmini finala - 6:4, 6:4.
Nije to još ono uživanje na terenu kao dok gleda meč Juventusa sa ocem ili uči sina da prebaci lopticu preko mreže, ali naš teniser u Italiji izgleda svežije i nešto spremniji za plasman u završnicu nego prošle nedelje u Madridu. U četvrtfinalu ga čeka Huan Martin del Potro koji je savladao Keja Nišikorija. 
U poenu kojim je stigao do prvog brejka protiv Aguta podsetio je sebe da može da provede kvalitetno vreme na terenu koliko i van njega, sa porodicom. Dobro se zabavio kada je vratio lopticu iz nemogućeg ugla za vođstvo od 4:3, gotovo kao dan ranije gledajući sina kako pokušava da izvede forhend.
Stefan na "Foro Italiku" pravi prve teniske korake, a njegov tata traži onaj šampionski hod. Koliko god se Đoković pitao "šta je ovo" gledajući u izrovanu podlogu, loši tereni u Rimu nisu krivi za to što je hod i dalje nesiguran.
Odmah je Španac imao priliku za ribrejk u prvom setu, ali se srpski teniser iznervirao zbog neravnine o koju je zapeo i tu emociju pretvorio u dobijeni gem, potom i set.
U drugom je Bautista iskoristio šansu da vrati brejk prednosti Đokovića, kome ne ide loše kad ga neko potkači u živce. Prvo momak koji dodaje peškir, pa sudija koji daje opomenu zbog prekoračenja vremena na servis, a najviše Agut, sa silnom željom da se vrati u meč kad sve deluje gotovo.
Bekhend paralelom, pravom strelom na četvrtu brejk-loptu u devetom gemu drugog seta, pogodio je pravo u metu. Za plasman u četvrtfinale i produženi odmor porodice Đoković.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.