Rikardo iskoristio haos u Bakuu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2017, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rikardo iskoristio haos u Bakuu

Trka za veliku nagradu Azerbejdžana trajala je, sa prekidima, više od dva sata i bila je pouna incidenata što se na kraju najviše isplatilo Danijelu Rikardu koji je prvi prošao kroz cilj donevši tako novi trijumf Red Bulu.

Iako je posle sudara sa Raikonenom (Ferari) na startu trke Botas (Mercedes) završio na začelju karavana na kraju je u poslednjim metrima trke obišao Kanađanina Lensa Strola (Vilijams).

Sebastijan Fetel (Ferari) i Luis Hamilton (Mercedes) imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su “čukanje” u 21. krugu posle čega je trka bila zaustavljena pola sata, a deblji kraj izvukao je Nemac koji je kažnjen sa 10 sekundi. Ipak, Fetel je završio na četvrtom, a Hamilton na petom mestu.

Bodove su osvojili još Sebastijan Okon (Fors Indija), Kevin Magnusen (Haas), Karlos Sajns (Toro Roso), Fernando Alonso (Meklaren) i Paskal Verlejn (Zauber).

U generalnom plasmanu Sebastijan Fetel je uvećao prednost u odnosu na Luisa Hamiltona pošto sada ima 153 boda, a Britanac 139. Botas je i dalje treći potšo sada ima 111 poena, a prati ga današnji pobednikl Danijel Rikardo sa 92, pošto je Kimi Raikonen ostao bez bodova posle odustajanja u 46. krugu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.