Rešena Barsina dilema o desnom beku: Nema na tržištu, ali ima u veznom redu - Serđi Roberto je Alvesov naslednik

Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešena Barsina dilema o desnom beku: Nema na tržištu, ali ima u veznom redu - Serđi Roberto je Alvesov naslednik

Na Kamp Nouu oduševljeni igrama 24-godišnjeg fudbalera

Zaboraviti Danija Alvesa? U Barseloni je to nemoguće. Ali Serđi Roberto zasad više nego uspešno uspeva da ublaži tugu zbog odlaska Brazilca. Dugo je Blaugrana tražila desnog beka, a Luis Enrike ga je na kraju pronašao u sopstvenim redovima. Gotovo neverovatno zvuči podatak da je Roberto kod Enrikea igrao na čak sedam različitih pozicija, a kad je Barsin šef struke uvideo da na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tržištu baš i nema desnih bekova zbog kojih mu ide voda na usta preselio ga je uz aut-liniju i po svemu sudeći pogodio bingo!

Roberto je kao desni bek već namestio četiri gola, impresionirao toliko da se novi selektor Španije Đulen Lopetegi razmišlja da mu ukaže šansu na istoj poziciji, iako tu već ima Ektora Beljerina i Aleiša Vidala. Ovaj drugi je, međutim, i u klubu izgubio trku sa 24-godišnjim Robertom.

Katalonski Mundo deportivo piše da je Enrike zadivljen, a uprava kluba već pokrenula procenu produžetka saradnje, iako Robertov ugovor ističe tek 2019. godine. Ali sa platom od oko 1.500.000 evra Roberto je u grupi najskromnije plaćenih fudbalera Blaugrane. Otkupna klauzula od 40.000.000 evra nije dovoljna da garantuje da bezbednost od napada najbogatijih klubova Evrope.

Robertu se, doduše, ne ide, ali protiv povišice sigurno neće imati ništa protiv. Priča se da će dobiti ugovor do 2021. godine.

Produženje ugovora sa Robertom neće biti jedini zadatak za Barsino rukovodstvo u narednom periodu. Na povišice čekaju i Ivan Rakitić i Luis Suarez, a polako na red stižu i razgovori sa Leom Mesijem čiji ugovor ističe 2018. godine. Te pregovore vodiće predsednik Đozep Marija Bartomeu lično. Prevelik je ulog na stolu da bi se tako nešto poverilo bilo kom drugom.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.