Reporteri bez granica: Podrška za novinare!

Izvor: Mondo, 07.Dec.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reporteri bez granica: Podrška za novinare!

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) osudila je odluku španskog suda da novinarima 12 evropskih kuća zabrani prenošenje tekstova "Football Leaks-a" o utaji poreza fudbalera.

Reporteri bez granica objavili su da se na taj način pravi cenzura na celom kontinentu, posle prošlonedeljne odluke Suda u Madridu da konzorcijum, koji obuhvata francuski Medijapart, nemački Špigl i španski El Mundo Deportivo, prenosi poverljive informacije o poznatim fudbalerima jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smatra da se tako krše lična prava.

 Nalog za zabranu prenošenja u štampanom ili internet izdanju stigao je kao odgovor na žalbu advokatske firme Sen Ferero jer se tvrdi da su hakovani poverljivi podaci o finansijskoj, fiskalnoj i pravnoj strani klijenata.

"Izražavamo našu podršku za novine konzorcijuma koji probijaju ovu priču i osuđujemo sudsku odluku, što predstavlja grubo kršenje slobode informisanja. Pravo na informisanje mora da bude zaštićeno", rekla je Polin Ades-Mevel, šef deska balkanskog deska RSF-a.

Inter platio Dinamu, a novac završio u...

U objavljenim tekstovima "Footbal Leaks-a" spominje se da ljudi iz fudbalskog sveta sakrivali milione u državama sa poreskim olakšicama, posle tekstova "Football Leaks" o Kristijanu Ronaldu, Žozeu Murinju, Luki Modriću i drugima.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Novinarima zabranjeno pisanje o utaji poreza

Izvor: B92, 08.Dec.2016, 00:18

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) osudila je odluku španskog suda o prenošenju tekstova "Football Leaks-a"...Španski sud je zabranio novinarima 12 evropskih kuća prenošenje tekstova o utaji poreza fudbalera...Reporteri bez granica objavili su da se na taj način pravi cenzura...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.