Real odustao od transfera, Murinju otvoren put!

Izvor: Sportske.net, 28.Jun.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real odustao od transfera, Murinju otvoren put!

Nekoliko razloga za skepsu, ali izgleda da nema ništa od Zidanove najveće želje!

Kako piše "AS", Florentino Perez je skeptičan, ne toliko zbog obeštećenja, on je navikao da ruši svetske rekorde u visini transfera, već zahteva Mina Rajole.

Preveliki je jaz između 9 miliona koje nudi Real i minimum 12 po sezoni koje traži Mino Rajola za Pola Pogbu.

Italijanski menadžer je bio jasan, Pogba mora da bude drugi po primanjima u klubu, iza Ronalda, ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iza Mesija, što je bio zahtev prošlog leta prema Barseloni.

To bi potpuno razorilo platnu strukturu u španskim divovima, odmah bi recimo Bejl zahtevao novi, jači ugovor, taj domino efekat Realu i Barsi nije potreban.

Jedini klub sa kojim Mino Rajola pregovara u ovom trenutku je Mančester Junajted.

Tačnije, španski mediji tvrde da ima dogovor, Pogba će dobiti 13 miliona evra po sezoni, Rajola proviziju od 25 miliona, a transfer bi trebalo da bude oko 120 miliona evra.

No, Juventus i dalje razmišlja. Famozni sastanak sa Rajolom je pomeren, ali na njemu će menadžeru biti saopšteno da Pogba nije na prodaju  biće mu ponuđen novi ugovor, Francuz bi, ako pristane, postao najplaćeniji igrač Serije A, sa oko 7 miliona evra po sezoni.

To je opet mnogo manje od onoga što bi dobio u Mančesteru.

Zavisiće od volje igrača. Naime, ako Pogba bude insistirao da ode, Juventus će pristati, ne žele kusur u igračima, već samo novac. Oni će to morati da urade što pre kako bi imali vremena da dodatno rekonstruišu tim.

Da li je transfer blizu?

Ne, jer Rajola zbog Pavela Nedveda kome je takođe bio agent, i svojih odnosa sa ljudima iz Juventusa neće forsirati. Odluka je na Pogbi koji je neodlučan. Priča se da nije baš raspoložen da se vrati u Mančester Junajted, da nije odustao od Barselone, ali za sada nema najava da Katalonci o tome uopšte razmišljaju.

Videćemo hoće li, uz Rajolinu asistenciju prelomiti, ako to učini i vrati se u PL, to će biti rekordni transfer u istoriji, a mnogi veruju da Juventus neće imati problema da sa tim novcem ponovo rekonstruiše tim i nastavi svoju dominaciju u Seriji A.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.