Real četvrti put prvak sveta!

Izvor: RTS, 23.Dec.2014, 01:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real četvrti put prvak sveta!

Madridski Real savladao San Lorenco sa 2:0 i tako postao prvak sveta. Trener Galate Ataman želi u Beograd. Majkl Felps osuđen na godinu dana zatvora uslovno, zbog vožnje u pijanom stanju. Barsa ubedljiva protiv Kordobe. Bivši Zvezdin kapiten Marko Simonović nastavlja sa sjanim partijama u dresu Po Orteza. Felpsu godinu dana zatvora uslovno. Pinto novi selektor Hondurasa. El Šaravi u Arsenalu od januara? San Antonio opet pao posle tri produžetka. Kanađanin Stivenson nokautom odbranio titulu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Pratite nas na Tviteru i Fejsbuku 

23.10 - Fudbaleri Rome i Milana odigrali su u Rimu nerešeno 0:0 u derbiju 16. kola italijanske Serije A.

Roma je u većem delu utakmice imala inicijativu, pogotovo 20 minita pre kraja kada je crveni karton dobio igrač Milana Pablo Armero, ali nije uspela da osvoji tri boda.

Srpski internacionalac Adem Ljajić ušao je u igru u 66. minutu, umesto Alesandra Florencija.

U drugom meču današnjeg programa Sasuolo i Ćezena su takođe remizirali, a "slađi deo kolača" pripada gostima koji su u četvrtom minutu sudijske nadoknade izjednačili rezultat.

23.00 - Košarkaši Finksa pobedili su na gostovanju Njujork sa 99:90 i tako naneli Niksima 24. poraz od početka sezone u NBA ligi.

Finiks su do 14. pobede u sezoni predvodili Erik Bledso sa 25 i Ajzea Tomas sa 22 poena, dok je slovenački košarkas Goran Dragić postigao deset.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Karmelo Entoni sa 25 postignutih poena, uz 11 skokova, a dobro ga je pratio Hose Kalderon sa 21 poenom.

22.45 - Fudbaleri Valensije pobedili su na gostovanju Eibar sa 1:0 u 16. kolu španske Primere.

Jedini gol na meču postigao je Pako Alkaser u 31. minutu meča. 

Valensija je posle 16 odigranih kola sakupila 31 bod i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli Primere, dok je Eibar deveti sa 11 bodova manje.

22.30 - Fudbaleri madridskog Reala osvojili su titulu prvaka sveta, pošto su u finalu Svetskog klupskog prvenstva pobedili ekipu San Lorenca sa 2:0 (1:0).

Tim Karla Ančelotija slavio je golovima Serhija Ramosa u 37. i Gereta Bejla u 51. minutu.

Real je tokom celog meča kontrolisao situaciju na terenu, ne dozvolivši prvaku Južne Amerike da ozbiljnije ugrozi gol Ikera Kasiljasa.

Trijumf je mogao da bude i ubedljiviji, ali su Karim Benzema i Kristijano Ronaldo u nekoliko navrata bili neprecizni.

Real, koji je ove sezone osvojio i Ligu šampiona, četvrti put je postao prvak sveta pošto je prethodno najbolji bio 1960, 1998. i 2002. godine.

U meču za treće mesto Ouklend Siti je bio bolji od Kruz Azula nakon izvođenja penala sa 4:2 (1:1).

22.00 - Reprezentativac Francuske i doskorašnji košarkaš Asvela Edvin Džekson karijeru će nastaviti u Barseloni, saopštio je francuski tim.

Džekson ima 25 godina, igra na poziciji beka, a u dosadašnjem toku francuskog šampionata prosečno je beležio 18,8 poena, 4,3 skoka i 3,3 asistencije.

Tokom karijere igrao je za Nanter i Roan, dok je sa nacionalnim timom letos je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Asvel je saopštio da je katalonski klub platio obeštećenje od 300.000 evra za transfer Džeksona.

Barselona se nalazi u E grupi TOP16 faze Evrolige sa madridskim Realom, Makabijem, Galatasarajem, Panatinaikosom, Albom, Žalgirisom i Crvenom zvezdom.

21.30 - Košarkaši Krke pobedili su na svom terenu Olimpiju sa 71:54 u 13. kolu Jadranske lige.

Krka je upisala šestu pobedu u regionalnom takmičenju, dok je Olimpija zabeležila peti poraz.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Matej Rojc sa 16 poena i Nebojša Joksimović sa 16, dok su u redovima Olimpije bolji od ostalih bili Dino Murić i Alen Omić sa po 11 poena.

Košarkaši Cibone pobedili su ranije danas u Sofiji ekipu Levskog sa 74:64.

Ekipa Slavena Rimca je vodila tokom cele utakmice, a najzaslužniji za trijumf bili su Marin Rozić koji je ubacio 17 poena, dok su Jure Lalić i Ivan Seriščević dali 13, odnosno 11 poena. 

U redovima Levskog najbolji je bio Dimitas Dimitrov sa 14 poena. 

Cibona posle 13. kola ima skor od sedam pobeda i šest poraza, dok je bugarska ekipa na poslednjem mestu na tabeli Jedranske lige sa jednom pobedom i 12 poraza.

20.40 - Fudbaleri Levantea i Real Sosijedada odigrali su nerešeno 1:1 u 16. kolu španske Primere.

Sosijedad je poveo u 48. minutu golom Serhia Kanalesa, a izjednačenje i bod Levanteu doneo je iz jedanaesterca Andreas Ivanšic u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Real Sosijedad je posle 16 odigranih utakmica na 14. mestu na tabeli Primere sa 15 bodova, koliko ima i Levante na 15. poziciji.

20.20 - Trener Intera Roberto Mančini ubeđen je da će se Nemanja Vidić vratiti u formu i izboriti mesto u startnoj postavi.

Vidić će se vratiti u tim kada zasluži i popravi formu. On je iskusan i kvalitetan igrač i uveren sam da može mnogo bolje da igra. Znam koliko može, od njega se mnogo očekuje i verujem da će pokazati to, rekao je Mančini, a prenosi italijanski Tutomerkato.

Vidić je povratkom Mančinija na klupu "neroazura" izgubio mesto u najboljih 11 igrača, pošto italijanski stručnjak trenutno više poverenja ima u Andreu Ranokiju i Žuana Žesusa.

Italijanski mediji zbog toga su poslednjih sedmica spekulisali da je srpski štoper zbog toga nezadovoljan i da bi već u januaru mogao da napusti klub.

Vidić je letos potpisao trogodišnji ugovor sa Interom, nakon što je osam godina igrao u Mančester Junajtedu.

Tokom karijere bio je član Crvene zvezde i subotičkog i moskovskog Spartaka, dok je za reprezentaciju Srbije odigrao 56 mečeva i dao dva gola.

19.30 - Fudbaleri Okland sitija osvojili su treće mesto na Svetskom klupskom prvenstvu u Marakešu, pošto su posle jedanaesteraca savladali meksički Kruz Azul.

Posle regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1.

Rajan de Vrajs doveo je australijski tim u vođstvo u sudijskoj nadoknadi vremena prvog poluvremena, a izjednačio je Žoa Rohas u 57. minutu.

Posle izvođenja penala rezultat je bio 4:2 za Okland.

U finalu Svetskog klupskog prvenstva kasnije večeras se sastaju Real Madrid i San Lorenco iz Argentine.

19.00 - Košarkaši Igokee pobedili su na svom terenu Megu sa 70:63 u 13. kolu Jadranske lige.

Tim iz Aleksandrovca su do četvrte pobede u sezoni predvodili Branko Jorović koji je ubacio 18 poena, dok su Džonaton Džons, Duško Bunić i Dušan Katnić postigli po deset.

U ekipi Mege, koja je upisala sedmi poraz, najefikasniji su bili Rade Zagorac sa 19 i Nikola Jokić sa 13 poena.

19.00 - Srpska teniserka Aleksandra Krunić trijumfovala je na ITF turniru u Ankari, pošto je u finalu savladala Uzbekistanku Akgul Amanmuradovu rezultarom 3:6, 6:2, 7:6 (8:6).

Posle izgubljenog prvog seta, Krunićeva je lako dobila drugi, da bi u trećem uspela da napravi brejk u 12. gemu, kada je Amanmuradova servirala za meč.

U taj brejku je mlada srpska teniserka spasila tri vezane meč lopte, dobila pet poena zaredom, a time i meč.

Zahvaljujući ovom uspehu, Krunićeva će na narednoj VTA listi biti oko 83. mesta, što će joj biti najbolji plasman u karijeri.

18.30 - Fudbaleri Barselone pobedili su na svom stadionu Kordobu s 5:0 u utakmici 16. kola španske Primere. Prvi gol postigao je Pedro u drugom minutu na asistenciju Ivana Rakitića, a na 2:0 povisio je Luis Suares u 53. minutu posle dodavanja strelca prvog gola. Golova nije bilo sve do 80. minuta, kada su prvo Đerar Pike, a potom i Lionel Mesi u 82. i 91. sa dva gola naneli ubedljiv poraz ekipi Miroslava Đukića.

Barselona posle 16 odigranih utakmica zauzima drugo mesto sa 38 bodova, bod manje od Real Madrida, koji ima i utakmicu manje, dok je Kordoba na pretposlednjem, 19. mestu sa samo 11 bodova.

18.20 - Trener Galatasaraja Ergin Ataman rekao je da ima želju da dođe u Beograd na meč protiv Crvene zvezde u Evroligi, ali dodao da to pitanje nije u njegovoj nadležnosti. Crvena zvezda i Galatasaraj ponovo će se sastati u Evroligi, u TOP16 fazi, a prvi duel na programu je 15. ili 16. januara u Kombank areni.

Ne želim više da komentarišem u vezi toga. Izjavu sam dao u momentu kada nisam znao da je navijač ubijen, posle čega sam se izvinio srpskom narodu. Nemamo problem sa srpskim prijateljima, a nadam ni oni sa nama. Turska je miroljubiva zemlja, a veliki broj srpskih košarkaša i trenera radi u ovde. Želim da dođem u Beograd, ali premijer Srbije je rekao da sam nepoželjan. To pitanje je van naše nadležnosti i na njemu radi Ministarstvo inostranih poslova, rekao je Ataman za turski Fanatik.

Premijer Aleksandar Vučuć je turskom treneru poručio da nije dobrodošao u Srbiju, pošto je navijače Zvezde nazvao teroristima nakon nereda u Istanbulu kada je ubijen Marko Ivković.

Ataman se sutradan posle nemilih događaja izvinio, rekavši da u trenutku kada je to izjavio nije znao za ubistvo navijača crveno-belih.

17.30 - Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da su njegovi fudbaleri odigrali dobar meč protiv Kristal Palasa i istakao da je decembar ključan mesec u borbi za titulu.

Ovo je bila veoma važna pobeda, veoma dobra igra. Palas je tim koji zna da se brani, tako da je velika stvar postići tri gola, rekao je Pelegrini za britanske medije.

Mislim da je decembar ključan mesec u borbi za titulu i ako želite da se borite da titulu morate biti blizu vrhu tabele. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo ovako, kazao je Pelegrini.

16.35 - Nemački ski skakač Ričard Frajtag pobednik je takmičenja Svetskog kupa u švajcarskom Engelbergu. Drugo mesto zauzeo je CCeh Roman Kudelka, dok su treće mesto podelili Austrijanac Mihael Hajbok i Slovenac Jernej Damjan.

Frajtag je do prve pobede u sezoni, a četvrte u karijeri došao pošto je ostvario skokove od 128,5 i 135,5 metara, odnosno osvojivši 277,7 bodova. Drugoplasirani Kudelka zaostajao je samo 0,6 bodova za pobednikom današnjeg takmičenja. On je ostvario skokove od 128 i 136,5 metara. Hajbok je posle prve serije bio na liderskom mestu, ali je u drugoj seriji prilično loše skočio. Austrijanac je osvojio ukupno 276,2 boda, pošto je ostvario skokove od 133,5 i 131 metar. Takođe, na podijumu se našao i pobednik kvalfikacija, Damjan, koji je posle prve serije bio na petom mestu. On je imao isti bodovni učinak kao i Hajbok.

15.50 - Holandski fudbaler Klas Jan Huntelar produžio je ugovor sa nemačkim bundesligašem Šalkeom 04 na još dve godine, do 30. juna 2017. Huntelar je drugi najbolji strelac u istoriji Šalkea, posle Klausa Fišera.

Otkako je prešao u Šalke iz Milana 2010, Huntelar je postigao 101 gol na 160 utakmica - 66 u Bundesligi. 25 u evropskim takmičenjima i 10 u Kupu Nemačke. Holandski internacionalac je sa Šalkeom osvojio Kup Nemačke 2011 i sledeće sezone bio je vodeći strelac Bundeslige sa 29 golova. Huntelar je pre Milana igrao za madridski Real, nakon angažmana u Ajaksu i Herevenu.

14.55 - Pad vrednosti rublje prouzrokovao je za 16 odsto povećanje troškova rekonstrukcije fudbalskog stadiona Lužnjiki u Moskvi, mesta održavanja finala Mundijala 2018. Rublja je od početka godine izgubila skoro polovinu svoje vrednosti u odnosu na dolar, zbog čega je došlo i do povećanja cena uvoznog građevinskog materijala.

Rekonstrukcija stadiona koštaće tako za tri milijarde rubalja više (51 milion dolara) od prvobitno planiranih troškova koji su iznosili 19 milijardi rubalja, rekao je zamenik gradonačelnika Moskve Marat Kusnulin. Uvozni građevinski materijal čini 20 do 30 odsto ukupno potrebnog za potrebe rekonstrukcije.

Stadion kapaciteta 81.000 sedišta mogao bi da bude završen šest meseci pre roka, rekao je Kusnulin.

13.45 - Predsednik Međunarodne biciklističke unije Brajan Kukson najavio je za januar 2015. početak rada Međunarodnog antidoping suda za bicikliste.

On je u intervjuu Gazeti delo sport potvrdio da će u Sudu biti angažovano četvoro do petoro sudija.

Ovih dana završavamo razgovore sa nacionalnim federacijama. Sud će određivati prvostepene kazne za sve doping prekršaje koje učine profesionalni vozači, kojih ima oko hiljadu, rekao je Kukson.

Kukson je ocenio da će ovaj sud olakšati posao Međunarodnom sudu za sportsku arbiotražu, "koji ostaje apelacioni".

13.35 - Engleski fudbalski prvoligaš Arsenal na dobrom je putu da angažuje italijanskog internacionalca i napadača Milana Stefana El Šaravija, tvrdi današnji "Dejli ekspres".

Za dvadesetčetvorogodišnjeg Šaravija zainteresovani su i Liverpul, Borusija iz Dortmunda i Roma.

"Faraon", kako El Šaravija zovu zbg njegovog egipatskog porekla, za Milan je od 2011. igrao na 76 utakmica, uz 19 datih golova.

11.20 - Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Kostarike Kolumbijac Horhe Luis Pinto preuzeo je kormilo Hondurasa.

Pinto je letos na Mundijalu u Brazilu doveo Kostariku do četvrtfinala.

Šezdesetdvogodišnji Kolumbijac, koji je prethodno odbio ponudu da prezume kineski Šangaj, zamenio je na klupi Hondurasa Hermana Medforda, koji je otpušten zbog serije loših rezultatta.

Glavni zadatak Pinta biće da odvede reprezentaciju Hondurasa na Mundijal u Rusiju 2018.

11.05 - Američka plivačka zvezda Majkl Felps osuđen je na godinu dana zatvora uslovno, zbog vožnje u pijanom stanju.

Felps je prethodno suspendovan sa plivačkih takmičenja na šest meseci.

Američki plivač je septembra ove godine uhvaćen kako vozi "lend rover" pod dejstvom alkohola brzinom od 135 kilometar na sat u zoni u kojoj je ograničenje iznosilo 70 kilometra na čas.

10.40 - Kenijska maratonka Rita Džepto bila je pozitivna na doping i na testiranju B uzorka, potvrdila je Kenijska atletska federacija.

Testiranje B uzorka obavljeno je u laboratoriji Svetske antidoping agencije u Lozani.

Potpredsednici Kenijske federacije Dejvid Okejo i Džekson Tuvej rekli su u novembru da je Džepto bila poztiivna na testiranju A uzorka koji je uzet van takmičenja 25. septembra i u kojem su otkriveni tragovi zabanjenog eritoropoetina (EPO).

Tridsettrogodišnja Džepto je vodeća u Svetskoj maratonskoj seriji pošto je u oktobru pobedila drugi put u karijeri na maratonu u Čikagu.

10.20 - Kanadski bokser Adonis Stivenson odbranio je titulu u lakoteškoj kategoriji u WBC verziji pošto je u petoj rundi nokautirao izazivača Rusa Dmitrija Suhotskog.

Tridesetsedmogodišnji Stivenson oborio je Sukotskog snažnim udarcem u bradu pri kraju pete runde i ostvario 21. pobedu nokautom u karijeri.

Znam sa kakvom snagom raspolažem i nema potrebe da je mnogo forsiram, rekao je Stivensomn i dodao da je strpljivo čekao trenutak kada će protivnika poslati na pod.

Znao sam da će nokaut doći, čekao sam i - tras, bio je uhvaćen, rekao je Stivenson.

Kanadski bokser je u petoj rundi čak tri puta naterao sudiju da broji Suhotskom. Prvi nokdaun je usledio posle razornog udarca levicom, drugim je praktično okrznuo lice Sukotskog, da bi ga trećim definitivno razoružao.

Ruski bokser je bio u nokdaunu ukupno četiri puta u meču koji je trebalo da traje 12 rundi.

09.55 - Košarkaši Po Orteza zabeležili su pobedu u 13. kolu šampionata Francuske savladavši Šole sa 92:81 uz još jednu dobru partiju Marka Simonovića.

Bivši kapiten Crvene zvezde je posle dva vezana meča na kojima je postigao po 25 poena, ovaj put upisao 15 i tako nastavio sa sjajnim rolama u dresu francuskog tima.  

08.35 - U noćašnjim mečevima NBA lige odigrano je deset utakmica, a čak sedam dobili su gostujući timovi.

Među njima i Portland koji je, posle tri produžetka, savladao aktuelnog šampiona NBA lige, ekipu San Antonija sa 129:119.

U ostalim mečevima postignuti su rezultati: Orlando - Juta 94:101, Filadelfija - Šarlot 91:109, Detroit - Toronto 100:110, Majami - Vašington 103:105, Memfis - Čikago 97:103, L.A. Lejkers - Oklahoma 103:104, Boston - Minesota 114:98, Klivlend - Bruklin 95:91 i Denver - L.A. Klipers 109:106.

08.00 - Igraju se utakmice 13. kola košarkaške Jadranske lige: Igokea - Mega (17.00) Levski - Cibona (18.00) Krka - Olimpija (19.00) i Metalac - Zadar (21.00) . Nastavlja se takmičenje u fudbalskim šampionatima Italije, Engleske, Španije i Nemačke.



Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.