Reakcije na Kobijev oproštaj: Kritike i osmesi

Izvor: Mondo, 30.Nov.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcije na Kobijev oproštaj: Kritike i osmesi

Kevin Durent očitao bukvicu predstavnicima medija. Dvajt Hauard pričao mnogo, mnogo kraće.

Foto: Guliver/Getty images/Brett Deering

Kobi Brajant, petostruki NBA šampion i najbolji igrač lige za 2008. godinu, odlučio je da ode u penziju posle aktuelne sezone.

Veteran Lejkersa vratio se na teren ove jeseni nakon još jedne u nizu teških povreda, ali to jednostavno nije to. Stoga je i poručio da mu telo ne dozvoljava da ide napred i da će se zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sledećeg proleća zvanično oprostiti od aktivnog igranja.

 Ta vest naišla je na očekivano veliki broj reakcija njegovih rivala i bivših saigrača. Jedan od konkretnijih u razgovoru sa medijima bio je Kevin Durent, koji je iskreno priznao novinarima šta mu je na duši.

"Idealizovao sam Kobija Brajanta. Proučavao sam ga, njegovu igru i hteo da budem kao on. Bio je naš Majkl Džordan"

"Bio sam razočaran ove godine, jer ste ga vi (mediji) tretirali kao sr**e. On je legenda i samo slušam o tome kako loše igra, kako loše šutira, kako je vreme da završi. Vi ljudi tretirate jednu od naših legendi kao sr**e i to mi se zaista ne sviđa. Nadam se da ćete sad moći da budete blaži prema njemu, kada je odlučio da se penzioniše posle ove sezone".

"Tužno je kako je tretiran. Imao je neverovatnu karijeru. Što se mene tiče, on je promenio ovu igru, mentalno i fizički. On toliko znači ovom sportu. On je neko od koga ću uvek tražiti savet. Briljantan, briljantan i inteligentan čovek. Tužan sam što odlazi. Ostavio je trag na ovu igru", rekao je Durent.

Foto: Guliver/Getty images/Stephen Dunn

Dvajt Hauard, centar Hjustona koji je jedne sezone neuspešno sarađivao sa Kobijem u El-Eju bio je kraći.

Novinar ga je pitao: "Šta si naučio od Brajanta?"

Hauard se glasno nasmejao... Pa, napravio pauzu... "Prešao bih na sledeće pitanje, molim", poručio je on.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.