Raspisan konkurs za Nagradu Ranko Radović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2016, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za Nagradu "Ranko Radović"

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za dodelu Nagrade "Ranko Radović" koji počinje danas i traje do 14. oktobra, a nagrada u vidu plakete, povelje i novčanog iznosa, biće dodeljena 21. decembra.

Nagrada je osnovana sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo.

Nagrada "Ranko Radović" dodeljuje se u tri kategorije: za kritičko-teorijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tekstove o arhitekturi, realizovano arhitektonsko delo, kao i televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije, a sve realizovane u prethodnoj kalendarskoj godini, odnosno do datuma dodele nagrade.

Na konkursu mogu učestvovati pojedinci, ustanove, udruženja strukovnih organizacija, kao i sva zainteresovana lica koja su ostvarila rezultate u jednoj od tri kategorije, sa teritorije Srbije, kao i iz drugih zemalja.

Svi zaniteresovani za učešće na konkursu Pravilnik o dodeli Nagrade "Ranko Radović", informacije o uslovima i načinu prijave radova, kao i elektronski formular mogu pronaći ovde.

Učesnici konkursa biće prezentovani na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova koja ce biti otvorena u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca u Beogradu na dan dodele Nagrade, a potom u maju naredne godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nagradu "Ranko Radović" za 2016. godinu realizuje ULUPUDS - Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao osnivač, i Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, Potisje Kanjiža A.D. - član grupe Tondach, Inženjerska komora Srbije, Radio-televizija Srbije, kao suosnivači. Pokrovitelj nagrade su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.