Rapsodija srpskih košarkašica protiv američkog univerziteta u prepunim Šumicama

Izvor: Sportal.rs, 23.Avg.2014, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rapsodija srpskih košarkašica protiv američkog univerziteta u prepunim "Šumicama"

Najbolje košarkašice Srbije ostvarile su ubedljivu pobedu u prvoj probnoj utakmici od početka priprema za Svetski šampionat u Turskoj. Izabranice Marine Maljković savladale su ekipu američkog univerziteta "Monmaut" sa 120:59 (34:17, 35:117, 21:9, 30:16) pred prepunim tribinama beogradske dvorane "Šumice".

Pitanje pobednika rešeno je već na startu kada je petorka Milica i Ana Dabović, Dajana Butulija, Jovana Rad i Tijana Ajduković napravila razliku, koja se kasnije povećavala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << iz četvrtine u četvrtinu.

U duelu u kome je Marina Maljković šansu pružila svim igračicama koje su bile u opremi, najefikasnije su bile Ana Dabović sa 16, Nevena Jovanović sa 13, Maja Vučurović sa 12, Dajana Butulija sa 11 i Tijana Ajduković sa 10 poena. U gostujućem timu Dženi Horvatinović je zabeležila 18 poena, dok je Danica Dragićević imala dva.

Srpske reprezentativke ostaju u Rumi do nedelje kada se završava druga faza priprema za Svetski šampionat u Turskoj. U ponedeljak, nacionalni tim putuje u Češku, gde će učestvovati na turniru zajedno sa domaćom selekcijom, Japanom i Kanadom.

Svetsko prvenstvo u Turskoj održaće se od 27. septembra do 5. oktobra. Reprezentacija Srbije prvu fazu takmičenja igraće u istanbulskoj dvorani Abdi Ipekči u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Kinom i Angolom.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.