Ranokija promašio pobedu Intera

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranokija promašio pobedu Intera

Milanezi nisu uspeli da slave i četvrti put uzastopno. Lacio i Sasuolo sigurni kod kuće, Đenova ispustila pobedu pet minuta pre kraja.

Posle pobeda nad Peskarom, Juventusom i Empolijem, izabranike Franka de Bura zaustavio je Empoli na "Đuzepe Meaci":

Inter - Empoli 1:1.

Gosti su već u 14. minutu priredili hladan tuš za domaće navijače, pošto je mrežu Samira Handanovića pogodio Matija Destro.

GOAL Destro!! Inter 0-1 Bologna pic.twitter.com/4SUBkr4qC6
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
— Serie A News (@TransfersCalcio) September 25, 2016

Mogli su izabranici Roberta Donadonija i da udvostruče vođstvo u 23. minutu da je prisebniji bio Safir Taider, ali je njegov udarac završio pored gola.

Inter se sredinom poluvremena pribrao i potpuno probudio iz letargije s početka meča, što je rezultiralo sjajnim golom u 34. minutu, kad je Ivan Perišić volej udarcem pogodio sam ugao gostujućeg gola.

GOLAZO Perisic!!! Inter 1-1 Bologna pic.twitter.com/BhCUDetIPx

— Serie A News (@TransfersCalcio) September 25, 2016

Do odlaska na odmor, "neroazuri" su mogli i do preokreta, međutim, golman Anđelo da Kosta fantastično je odbranio stopostotnu šansu kapitena Maura Ikardija.

#Candreva miss to win the match before the HT #InterBolognapic.twitter.com/GV0idbMzej

— Enjoy Inter News (@EnjoyInterNews) September 25, 2016

Tim Franka de Bura je nastavio sa napadima u drugom poluvremenu i već u 53. minutu stvorio novu odličnu priliku, ali je opet golman gostiju sjajno reagovao na udarac Ikardija, koji je iz drugog pokušaja pogodio spoljni deo mreže.

Potpuno se otvorio Inter u nameri da stigne do četvrte uzastopne pobede, što je u finišu pružilo priliku gostima da iz kontranapada ugroze Handanovića. Upravo je slovenački golman spasio Inter u 86. minutu, kada se u mat poziciji našao Blerim Džemaili, da bi u sudijskoj nadoknadi Ikardi promašio loptu, pa je propala odlična šansa za inter.

Ipak, najbolju priliku za pobedu propustio je Andrea Ranokija u 95. minutu nakon centaršuta Perišića, kada je sa pet metara, neometan, glavom šutirao pored gola.

Lacio je na "Olimpiku" savladao Empoli 2:0 i stigao do treće ovosezonske pobede.

Goste je 29. minutu utakmice "načeo" Senegalac Baldo Keita...

GOAL Keita Balde!! Lazio 1-0 Empoli pic.twitter.com/k4kesYgPwP

— Serie A News (@TransfersCalcio) September 25, 2016

...a dokusurio ih je reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić u 90. minutu.

Lulic doubles the lead for Lazio! #SerieApic.twitter.com/44GmUX5AFv

— Stereo Serie A Radio (@StereoSerieA) September 25, 2016

U nebesko-plavom dresu Rimljana od starta je nastupio Sergej Milinković-Savić,Filip Đorđević je bio na klupi, dok je zbog povrede meč propustio Dušan Basta. Na suprotnoj strani, Uroš Ćosić je u 33. minutu zamenio povređenog Barbu.

Susret u Đenovi, između istoimenog domaćina i Peskare, završen je nerešeno (1:1), a obeležila su ga dva crvena kartona kod ekipe Ivana Jurića - Brazilac Edenilson je napustio teren zbog dva žuta kartona, dok je Goran Pandev zaradio direktno isključenje zbog psovanja arbitru Masimilianu Iratiju, kao i prvenac Đovanija Pabla Simeona, sina argentinskog trenera Dijega Simeonea.

Đenovljani, za koje nisu nastupali Darko Lazović i Nikola Ninković, nisu mogli sa devetoricom na terenu da izdrže poslednjih 15 minuta utakmice, pa je Peskara stigla do izjednačenja.

Domaćina je u prvom poluvremenu u vođstvo doveo pomenuti Simeone, ali je važan bod za povratnika u Seriji A osigurao Albanac Rej Manaj u 85. minutu.

SERIJA A, 6. kolo

Torino - Roma 3:1 (1:0)

/Beloti 8, Valke 51 pen - Toti 54 pen/

Đenova - Peskara 1:1 (0:0)

/Simeone 47 - Manaj 85/

Inter - Bolonja 1:1 (1:1)

/Perišić 37 - Destro 14/

Lacio - Empoli 2:0 (1:0)

/Keita 29, Lulić 90/

Sasuolo - Udineze 1:0 (1:0)

/Defrel 34/

Fiorentina - Milan (20.45)

Ponedjeljak

Krotone - Atalanta (19.00)

Kaljari - Sampdorija (21.00)

Subota

Palermo - Juventus 0:1 (0:0)

/Goldaniga 49 autogol/

Napoli - Kjevo 2:0 (2:0)

/Gabijadini 24, Hamšik 39/

TABELA: Juventus 15, Napoli 14, Inter 11, Roma 10, Kjevo 10, Lacio 10, Bolonja 10, Milan (-1) 9, Sasuolo 9, Torino 8, Đenova 8, Fiorentina (-1) 7, Udineze 7, Sampdorija (-1) 6, Peskara 6, Palermo 5, Kaljari (-1) 4, Empoli 4, Atalanta (-1) 3, Krotone (-1) 1.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.