Radonjić: Pehar uliva snagu za ono što dolazi

Izvor: Mondo, 21.Feb.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Pehar uliva snagu za ono što dolazi

Pohvalama na račun organizatora, trener Zvezde stavio je tačku na priču o Kupu. Pripreme za Galatasaraj počele bez Branka Lazića. "Trofej je motivacija za sve što dolazi", rekao je Radonjić za MONDO.

Posle dana iskorišćenog za odmor i za sabiranje utisaka sa Kupa Radivoja Koraća, vlasnici "Žućkove levice" ponovo su u hali "Aleksandar Nikolić".

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić okupio je ekipu u utorak na prvom treningu posle Niša, na kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će početi pripremu za jako važan duel protiv Galatasaraja, zakazan za četvrtak u 19 časova.

U razgovoru za MONDO, šef struke crveno-belih osvrnuo se još jednom na trijumf svog tima u Čairu, istakavši na prvom mestu pohvalu organizatorima. Radonjićev snažan utisak je da su domaćini uspeli u nameri da takmičarima omoguće najbolje uslove tokom boravka u Nišu.

Takođe, dok se sa značajnim razlogom govori i o dešavanjima na tribinama, trener Zvezde vidi i pozitivniju stranu, pa podseća i da je hala bila ispunjena od prvog dana, počev od utakmica četvrtfinala.

"Pre svega, moram da istaknem da su organizacija i gostoprimstvo bili na najvišem nivou. Veoma smo zadovoljni vrhunskim uslovima koji su nam obezbeđeni, a svi naši zahtevi bili su ispunjeni. Mogli smo da radimo i igramo normalno, a organizator je uradio zaista sve da tako bude. Niš je četiri dana bio u znaku košarke i ponovo je pružio gostoljubivost za pohvalu", rekao je trener Zvezde.

Sa trofejom u ruci, Radonjić je u "Čairu" priznao da mu je ovosezonski Kup najdraži od kada je stigao u Zvezdu.

"Težina naše situacije uslovila je da i taj moj osećaj bude drugačiji nego što bi bio da smo svi bili zdravi i kompletni. I uprkos problemima pokazali smo da možemo mnogo u prisutnim okolnostima, sa stalno novim momentima, koji su nam otežavali rad. Naša želja za dobrim rezultatom se neprekidno povećavala i to je proizvelo i lep osećaj posle osvajanja trofeja".

Uoči prvog treninga posle povratka u Beograd, Radonjić je rekao da očekuje i bolju zdravstvenu sliku ekipe, iako u utorak neće računati na Branka Lazića, koji još oseća posledice pada u finalu.

"Na prvi trening posle Niša odlazim sa nadom da će situacija sa igračima biti bolja, s tim da danas Lazić neće biti u trenažnom procesu, kao i da će Bjelica i Volters polako početi da rade, pa ćemo videti sa kojim snagama ćemo krenuti na Galatasaraj", rekao je Radonjić i nastavio:

"Situacija je delikatna i dalje, borimo se da prevaziđemo sve probleme na najbolji mogući način. Napori su nam bili veliki, igrali smo pet utakmica u osam dana, nismo bili kod kuća, tako da ćemo pokušati da iz svih tih napora izađemo nošeni osvajanjem Kupa kao motivacijom. Cilj je da na krilima tog uspeha odigramo meč protiv Galatasaraja, koji u odličnoj formi i koji je pobedom protiv Barselone pokazao da se potpuno 'složio'".

Počev od Niša, crveno-beli ušli su u najvažniji period sezone, a Radonjić ističe da i svi u timu veoma svesni značaja narednih sedmica.

"Svi smo svesni da smo osvajanjem Kupa ušli u bitan period sezone. Sledi nam plej-of ABA lige i znamo šta nam on znači. U ovakvom ritmu utakmica svakako neće biti lako, jer ćemo u trenucima kad se bude igralo polufinale imati i jako težak evroligaški ciklus. Nadam se da ćemo uspeti da ozdravimo, da ćemo uspeti da iskoristimo vreme da se kompletiramo i da u predstojećem ciklusu ostvarimo svoju ambiciju", podvukao je Radonjić.

Crvena zvezda mts i Galatasaraj igraju u četvrtak uveče u Beogradu. Zvezda je na deobi četvrtog mesta sa skorom 12-9, dok je Galatasaraj poslednji, sa učinkom 6-15.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.