Radnički privodi kraju zimske pripreme

Izvor: KGsport.info, 21.Feb.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički privodi kraju zimske pripreme

Fudbaleri Radničkog sa trenerom Vladom Čapljićem u pauzi probne utakmice sa Šumadijom

Srpskoligaš sa „Čika Dače“, koji je jesenju polusezonu završio na liderskoj poziciji, maksimalno koristi lepo vreme da se pripremi za nastavak prvenstva. Budući da klubu nije bila omogućena registracija novih igrača, razumljivi su razlozi novog-starog trenera Vlade Čapljića da što bolje pripremi igrače sa kojima raspolaže i pronađe im odgovarajuća mesta u timu. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info <<
Planom priprema bilo je predviđeno da se pored rada na terenu i u sali odigra i osam kontrolnih utakmica. Međutim, prvi susret sa zonašem Sušicom odložen je zbog nevremena. Do sada su izabranici trenera Čapljića odigrali četiri probne utakmice, i to izvan terena na stadionu „Čika Dača“.
Radnički 1923 je prvu probnu utakmicu odigrao u Jagodini protiv Slavije i pobedio sa 1:0. Istim rezultatom savladao je i srpskoligaša sa Bubnja, ekipu Šumadije 1903, na igralištu u Korićanima, a poraz od 1:4 pretrpeo je od superligaša Borca u Čačku.
U poslednjoj proveri, četvrtoj po redu, izabranici trenera Ćapljića proteklog vikenda su u Jagodini pobedili i srpskoligaša, ekipu Tabana, sa 2:1.
U dosadašnjem delu priprema mogu biti zadovoljan borbenošću i zalaganjem igrača, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Primetna je želja, volja i htenje da se maksimalno pokažu kvaliteti i igrači nametnu za startne pozicije u timu. Klub ne može da registruje nove igrače i zbog toga je važno da ove pripreme maksimalno iskoristimo i spremno dočekamo nastavak prvenstva – kaže trener Čapljić.
Do kraja priprema ostalo je da fudbaleri srpskoligaša sa „Čika Dače“ odigraju još tri kontrolna susreta, od kojih dva u ovoj sedmici.
Prvi protivnik je ekipa Karađorđa iz Topole, koju vodi kragujevački trener Slaviša Kovačević. Topolci su u jesenjoj sezoni osvojili deveto mesto na tabeli Srpske lige „Zapad“ sa 18 bodova. Ovaj susret odigraće se na igralištu Azbesta u Stragarima, u sredu, sa početkom u 14 časova.
U subotu, 25. februara, Radnički 1923 odigraće još jedan susret u gostima, a protivnik je prvoligaška ekipa Jagodine.
Generalnu probu pred start prolećnog dela prvenstva i susret sa ekipom Sloge u Požegi, fudbaleri Radničkog 1923 imaće u subotu, 4. marta, kada će se sastati sa superligašem Metalcem iz Gornjeg Milanovca.
Tekst i foto: M. Jovičić
 

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.