Radnički dočekuje Jošanicu (subota, 16.30h)

Izvor: KGsport.info, 26.Avg.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički dočekuje Jošanicu (subota, 16.30h)

Fudbaleri Radničkog i Šumadije 1903 žele bodove u novom prvenstvenom kolu


Sutra se igraju utakmice trećeg kola Srpske lige „Zapad“. Fudbaleri Radničkog 1923, posle pobede u gradskom derbiju na Bubnju, na svom „Čika Dači“ dočekuju ekipu Jošanice iz Novog Pazara, dok Šumadija 1903 gostuje u Šapinama.
Posle startnog remija sa Slogom iz Požege na „Čika Dači“, fudbaleri Radničkog 1923 su u duelu sa lokalnim rivalom sa Bubnja upisali prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << srpskoligašku „trojku“. Od izabranika trenera Radovana Radakovića očekuje se da dodatno podignu formu i pokažu da će konkurisati za mesto u samom vrhu tabele.
Susret sa neugodnim protivnikom Jošanicom treba da bude, kako se i u klubu očekuje, ulazak u pobedničku seriju. U srpskoligašu sa „Čika Dače“ cene kvalitete sutrašnjeg protivnika, u čijim redovima ima par iskusnih igrača koji su nastupali za ekipu Novog Pazara, ali očekuju novu pobedu. Najvažnije je, prema mišljenu šefa struke Radovana Radakovića, da ekipa poboljšava igru iz kola u kolo i beleži pobede, jer se samo tako može doći do vodeće pozicije u ligi.
U prva dva susreta Radnički 1923 je osvojio četiri boda i zajedno sa Mihajlovcem, Poletom iz Ljubića, Mokrom gorom i Slogom iz Požege deli drugo mesto na tabeli, tik iza Budućnosti Krušik 2014, jedine ekipe sa maksimalnim učinkom posle dva odigrana kola. Ekipa Jošanice je na startu nove sezone upisala dva boda, posle remija sa Poletom u Ljubiću i na svom terenu sa Mihajlovcem, i pokazala je da igra dobro u gostima i da ima čvrstu odbranu. Zbog toga sutra treba očekivati veliki otpor u duelu sa Radničkim 1923.
U kragujevačkom srpskoligašu veruju da ofanzivnom igrom i uz podršku navijača, koja nije izostala ni u prva dva susreta, mogu do prve pobede na svom terenu u novoj sezoni. Trener Radaković nema problema oko sastava tima kada su u pitanju povrede i kartoni. Ima na raspolaganju veći broj igrača, a šansu će dobiti trenutno najspremniji, koji mogu da obezbede drugu „trojku“.
– Jošanica je dobra, čvrsta i agresivna ekipa, ali mi znamo da moramo da odigramo još bolje i zabeležimo novu pobedu, što je i naš cilj u nastavku prvenstva – rekao je za KG Sport trener srpskoligaša sa „Čika Dače“.
Susret Radničkog i Jošanice sutra počinje u 16,30 časova, a ulaz za sve gledaoce na stadionu „Čika Dača“ biće slobodan. U isto vreme drugi kragujevački srpskoligaš, Šumadija 1903, gostuje u Šapinama, gde se sastaje sa istoimenom ekipom. Posle dva poraza na startu ove sezone, srpskoligaš sa Bubnja pokušaće, kako nam je rekao trener Igor Tufegdžić, da odigra što bolje i vrati se neporažen sa ovog gostovanja.
U ostalim susretima trećeg kola Srpske lige „Zapad“ sastaju se: Zlatibor – Smederevo, Budućnost Krušik – Loznica, Polet – Jedinstvo Putevi, Mihajlovac – Karađorđe (T), Železničar – Sloga (P), Mokra gora – FAP.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Srpska liga: Car u Despotovcu, Sinđelić u Pukovcu

Izvor: JužneVesti.com, 27.Avg.2016, 10:44

Niške srpskoligaše u 3. kolu Srpske lige Istok očekuju gostovanja. Car Konstantin će u subotu 27. avgusta u 16:30 gostovati u Despotovcu ekipi Sloge, a dan kasnije Sinđelić putuje u Pukovac istoimenoj ekipi.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.