Radmilo Armenulić: Hrvati, ne prozivajte Ivaniševića

Izvor: Kurir, 31.Jan.2015, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radmilo Armenulić: Hrvati, ne prozivajte Ivaniševića

Komšije podsećaju da su Srbi pretili smrću Ivaniševiću, koji se sad slikao s našom devojkom koja je nosila šajkaču i kokardu

Fotografija najboljeg hrvatskog tenisera Gorana Ivaniševića sa jednom srpskom navijačicom koja je nosila šajkaču i kokardu na glavi uzburkala je duhove u „lijepoj njihovoj“. Umesto da pohvale postupak popularnog Zeca, pojedini forumaši napali su Ivaniševića tvrdnjama da je izdao hrvatske nacionalne interese.

Pojedini hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << portali iskopali su podatak da je srpska publika 1992. godine na turniru u Adelajdu Goranu Ivaniševiću pretila smrću jer se „zdušno zalagao za hrvatsku stvar“.

Šahovnica na marami

Dalje navode da je Ivanišević devedesetih godina prošlog veka sve mečeve igrao tako što mu je glava bila zamotana u maramu s detaljima „šahovnice“. Tokom igranja na turnirima u Australiji čuvali su ga telohranitelji.

Nažalost, nisu se setili da je Ivaniševićev najveći mentor u vreme kad je sebi krčio put na ATP turu bio Srbin i tada najbolji jugoslovenski teniser Slobodan Boba Živojinović. Na njegov uspon dodatno je uticao još jedan Srbin, tadašnji trener Dejvis kup reprezentacije Srbije Radmilo Armenulić.

Dejvis kup

GORANE, DOĐI KOD NAS

Radmilo Armenulić otkriva za Kurir da bi Gorana Ivaniševića voleo da vidi u taboru srpske Dejvis kup reprezentacije:

Da sam selektor našeg tima, pozvao bih Gorana da bude savetnik. Druži se s našim Novakom, odlično ga poznaje, a i dobar je za atmosferu. Što se tiče „srpstva“ i „hrvaštine“, neka svako navija za svoje, ali korektno. Ovako kako radimo Goran i ja. Znam da je Hrvat, ali poštuje Srbe.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.