RTV: Humanost na delu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTV: Humanost na delu

Zaposleni u našoj medijskoj kući još jednom su potvrdili humanost i odazvali se akciji davanja krvi, za potrebe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Radio-televizija Vojvodine dva puta godišnje organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj se odazove nekoliko desetina zaposlenih.

"Ne dajem zbog broja nego iz humanih razloga, 30-40, ne znam već dugo godina...šta biste poručinili onima koji još to nisu učinili? Da probaju, da vide da to nije strašno, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekome će pomoći", rekao je Mihajlo Branislav.

"Supruga mi je rekla da je bila prvi put nedavno i rekla mi je da se oseća bolje s jedne strane, s druge strane mislim da treba davati krv, čitam po novinama da im nekada nedostaje, mislim bolnicama i tako, tako da mislim da vredi to", potvrdio je Atila Marton.

"Prednost akcije davanja krvi je provera zdravstvenog stanja jednostavno kad se uzme krv proveri se hemoglobin, ako to nije u redu pozove se u Zavod da se uzme krv na analizu i ako se da krv povuče se iz jetre rezerva krvi i jetra napravi novu rezervu tako da se jetra aktivira", kaže Aleksandar Gusman.

Za prvih šest meseci dobrovoljno je dalo krv preko 12.000 građana. Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine poručuju da su trenutno zadovoljene potrebe pacijenata, ali da preventivno organizuju akcije, jer u letnjem periodu bude manje davalaca, a više potreba. Sve zdrave osobe, uzrasta od 18 do 65 godina mogu da daju krv.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.