Izvor: HotSport.rs, 13.Avg.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIO 2016: Darija Klišina suspendovana

Predsednik Sveruske atletske federacije (ARAF) Dmitrij Šljahtin rekao je danas da je skakačica u dalj Darija Klišina isključena sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, na kome je trebalo da bude jedina ruska atletičarka u takmičenju, prenela je danas ruska državna agencija Tass.

– Imamo kontradiktorne informacije, ali imamo potvrdu od našeg izvora u Riju da je Daša suspendovana u poslednji čas, rekao je Šljahtin.
Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani primio >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << je žalbu Klišine na odluku da je sa takmičenja suspenduje Medjunarodna atletska federacija (IAAF).
List Sovjetski sport objavio je ranije da je Klišina suspendovana iz Rija.
– Komisija IAAF je 6. avgust objavila da odlaže odluku o doping prekršaja dok ne razmotri informacije Nezavisne komisije Svetske antidoping agencije (WADA) koju vodi Kanadjanin Ričard Meklaren. IAAF je posle svega odlučila je da povuče svoju odluku iz 9. jula da dozvoli Klišini da se takmiči u Riju i zatražio je od Darije da pruži svoje objašnjenje do 8. avgusta, što je ona i učinila, naveo je list.
– Uprkos tome, dva dana kasnije je antidoping komisija IAAF odlučila suspenduje Dariju Klišinu sa Olimpijskih igara. Ona je tu odluku sa objašnjenjima dobila 12. avgusta, a danas, 13. avgusta, podnela je žalbu CAS-u, piše list.
The post RIO 2016: Darija Klišina suspendovana appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skokovi udalj ipak bez Darije Klišine!

Izvor: B92, 13.Avg.2016

Predsednik Sveruske atletske federacije (ARAF) Dmitrij Šljahtin rekao je da je skakačica u dalj Darija Klišina isključena sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru..Klišina je trebalo da bude jedina ruska atletičarka u takmičenju, prenela je ruska državna agencija Tas..."Imamo kontradiktorne informacije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.