REBRAČA U FINANSIJSKIM PROBLEMIMA: Imam velike dugove, ali nisam bankrotirao

Izvor: Kurir, 27.Avg.2015, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REBRAČA U FINANSIJSKIM PROBLEMIMA: Imam velike dugove, ali nisam bankrotirao

BEOGRAD - Kako prenose mediji, čuveni košarkaš Željko Rebrača ima velike finansijske probleme i trenutno duguje oko 2,14 miliona evra.

Račun njegove firme "Poslovni centar Rebrača" blokiran je na dug od 256,826,706.68 dinara, a od te sume 71 miliona dinara je dug za porez.

- Postoje određena dugovanja i ja to ne krijem. Sve može  da se vidi bez problema, kao što ste i vi videli. Ipak, moram da objasnim kako je došlo do toga, da ne bude nesporazuma. Od te sume, 71 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << miliona dinara je dug za porez. Ostatak je dug za hipotekarni kredit u Americi. U narednim danima bi trebalo da taj dug  bude saniran - rekao je Rebrača za medije.

Podsetimo, Rebrača je 2010. godine u SAD ostao bez četiri miliona dolara kada ga je prevario američki biznismen srpskog porekla Džordž Grkinić. On je istu sumu uzeo i od Predraga Danilovića i Dejana Bodiroge, a od Dejana Koturovića je dobio pola miliona, sve uz izgovor da će u njihovo ime investirati taj novac. Pošto je Grkinić nestao sa parama naši košarkaši tužili njegovu firmu "Vorldvajd sport menadžment". Rebrača je istakao da je taj spor okončan u njegovu i ostalih košarkaša u korist i da bi pare trebalo da im budu vraćene.

- Sudski proces je uspešno okončan i u narednom periodu ću moći da pokrijem dug koji postoji. Sve bi trebalo da se reguliše do decembra. Deo duga za porez  je praktično već vraćen. U banci imam deponovanih 35 miliona dinara koje ću uplatiti za to - rekao je Željko i dodao da je dosta ulagao u svoju firmu ali da je njegova greška što nije platio porez.

- Napravio sam tu grešku što sam umesto da platim porez nadogradio još jedan sprat u svom poslovnom centru u Somboru. Zbog toga sam došao u ovu situaciju i veoma sam zahvalan  svima koji su imali strpljenja - rekao je košarkaš za medije i dodao da pored  njegove firme u blokadi je i firma njegove žene koja se nalazi u sklopu poslovnog centra.

On je dodao da da ima velike dugove,  ali da nije bankrotirao.

- Nisam bankrotirao. To je ipak preterivanje - rekao je on istakavši da će sve biti rešeno.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rebrača dužan preko 2 miliona evra!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2015, 12:10

Srpski košarkaš Željko Rebrača je u finansijskim problemima i, prema pisanju Informera, trenutno je dužan preko 256 miliona dinara, odnosno oko 2,14 miliona evra! Ovu informaciju potvrdio je i sam Rebrača, ističući da je od te sume 71 milion dinara dug za porez, ali i da će sva dugovanja rešiti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.