Puslojiću nagrada Vasko Popa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puslojiću nagrada "Vasko Popa"

Dobitnik ovogodišnje ugledne pesničke nagrade "Vasko Popa" je Adam Puslojić za knjigu Somnabulia Balkanika, odlučio je žiri u sastavu Radomir Andrić, Duško Novaković, Vladimir Gvozden, Slavomir Gvozdenović i predsednik Jovan Zivlak.

Pored Puslojića, u konkurenciji su bili još Milovan Marčetić za knjigu Vrata od romora, Jasmina Topić (Plaža nesanica), Dejan Aleksić (U dobar čas, imam ideju) i Ilija Lakušić (Manastirski sinovi).

Nagrada "Vasko Popa" ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za cilj da oda priznanje autorima domaće savremene poezije i dodeljuje se od 1995. godine za najbolju novoobjavljenu knjigu pesama, kao i za izbor koji kao dodatak sadrži relevantan obim novih pesama na srpskom govornom području.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.