Psiholog Venger o Lestorovoj “lekciji“: Naravoučenije, ti igrači su patili, zato su sada spremni da se pobiju

Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psiholog Venger o Lestorovoj “lekciji“: Naravoučenije, ti igrači su patili, zato su sada spremni da se pobiju

Odličan intervju trenera Arsenala za Skaj Sport. O posrtanju Tobdžija i neočekivanom usponu Lestera

Kad za jedan tim kažeš da je gladan trofeja da li to znači da ostali nisu dali sve od sebe? Kada pritom znaš da su ostali kvalitetniji znači li to da su i razmaženiji? Slučaj Lester Sitija postavlja mnoga pitanja. Skaj Sport je pokušao da odgovore dobije od trenera Arsenala Arsena Vengera. Po mnogima najveći gubitnik iz ove sezone o potencijalno najvećim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobitnicima u fudbalskom svetu možda i u celom 21. veku. Logično, dobili smo više nego zanimljiv materijal.

"Jeste, mi smo krivi. Gledali smo se i sramili što nećemo osvojiti titulu zbog Lestera?! Ali sa druge strane, taj isti Lester nija krao bodove. Osvajao ih je. Nije to loš tim. Kad vidite koliko ih ima u najboljem timu sezone vidiš da su to dobri igrači. I sad se mnogi pitaju: ’Kako se ovo desilo?’. Ali kad vidiš koliko su puta dobili sa 1:0 vidiš i da su bili apsolutno efikasni u obavljanju svog zadatka", priznaje Venger u vrlo interesantnom intervjuu za Skaj.

"Istina je da tehnički imaš i boljih timvoa u ligi, ali su oni imali i više problema. Lester nije imao povreda, drugi su imali više utakmica, više takmičenja. Lester je rano ispao i iz FA kupa. Opet, moraš da ih pohvališ, jer su pružali ono što treba i kada su svi očekivai da će pasti", hvali Francuz.

U toj psihološkoj snazi mnogi vide i najjače oružle Lisica. Venger je saglasan. I tu dolazimo do najzanimljivijeg dela.

"Sa psihološke strane izučavaće se ova sezona Lestera. Postoji teorija po kojoj moraš da patiš u životu kako bi izvukao najviše iz sebe. I kada pogledaš njihov sastav, nema tu neke velike karijere. Nema crvenog tepiha i Lige šampiona sa 18 godina. Mnogi su imali prilike da iskuse kako izgleda biti odbijen... To je interesantno. N’Golo Kante recimo. U Francuskoj ga jedno vreme niko nije hteo. To objašnjava njegov karakter. Ovo su igrači koji su imali san. Nije bilo lako ostvariti ga, ali kad su se već našli u toj situaciji bili su spremni da se pobiju. Lester je lekcija ove sezone".

Znači li to da ostali timovi nisu bili dovoljno gladni? Da li je to i kritika na račun Arsenalovih igrača?

"Teško je danas biti iskren u medijima... Bili smo gladni, ali smo imali i mnoge probleme. Nije lako kada igraš u sredu u Barseloni, a u subotu ujutru ideš na noge Kristal Palasu ili Evertonu. To menja stvari. I Lester će sledeće sezone imati više problema. Takođe, mi smo dva puta dobili Lester. Samo su još tri puta izgubili u susretima sa Mančester Sitijem, Totenhemom, Mančester junajtedom i Liverpulom. Mi smo još i najmanji ’krivci’ za njihovo prvo mesto".

Da se vratimo na probleme koji tek čekaju Lisice... U Ligi šampiona teško će ići bez poseda, sa toliko loših pasova...

"Tako se ne traje. Svaka čast ako osvoje titulu. To zaslužuje poštovanje. Ali ne možeš da u Ligi šampiona juriš bez lopte, a onda opet igraš u subotu. Moraš da se prilagodiš".

Arsenal nije uspeo. Nije ni to lak zadatak. I sama Premijer liga se menja.

"Taktički timovi bolje stoje, odbrane su mnogo bolje. Ko ne igra za tim ne može da igra nigde. U takvoj situaciji mi imamo samo dva izbora. Prvi je da kažeš: ’OK, ovako više ne ide, želim vam puno sreće kada budete napamet šutirali loptu napred, posebno zato što su ljudi u poslednjih 10 ili 15 godina navikli da ovde gledaju dobar fudbal’. Ili kažeš: ’Analizirali smo gde nismo bili dovoljno dobri’... I postaneš bolji. Arsenal mora da ide tim putem. Naši pasovi moraju da budu brži, kretanje oštrije, efikasnost bolja. Veliki hendikep je što nemamo napadača sa 20 golova u ligi", brani Venger svoju filozofiju.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.