Prvenac Maksimovića, Ljajić spasao Torino u 90.

Izvor: B92, 23.Okt.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvenac Maksimovića, Ljajić spasao Torino u 90.

Utakmice devetog kola Serije A obeležili su golovi srpskih fudbalera Nikole Maksimovića u dresu Napolija i Adema Ljajića, koji je spasao Torino od poraza.

Fudbaleri Napolija ostvaili su pobedu protiv Krotonea u 9.kolu serije A –1:2, a najskuplji srpski fudbaler Nikola Maksimović postigao je svoj prvi gol otkako je prešao iz Torina.

Gostujući tim u prvom poluvremenu imao je dva gola prednosti, prvi je u 17. minutu postigao Hoze Kaljehon, da bi srpski reprezentativac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio strelac drugog gola u 33, i to u vrlo važnom trenutku, samo dva minuta nakon što je Napoli ostao sa igračem manje zbog isključenja Gabiadinija.

Jedini pogodak za Krotone postigao je Aleandro Rosi u 89. minutu meča.

Napoli je sada treći na tabeli sa 17 bodova, dok je Krotone tako zabeležio i peti poraz i nalazi se na dnu tabele.

Ekipa Siniše Mihajlovića remizirala je na svom terenu sa Lacijom – 2:2 (1:0). Bod ekipi doneo Adem Ljajić iz penala u 90. Prvo je torinski klub poveo u 20.minutu golom Jaga Falke, a bi u nastavku meča rimski klub preokrenuo golovima Ćire Imobilija u 71. i Alesandra Murgije u 84.

Srpski fudbaler Dušan Basta bio je u startnoj postavi ekipe Lacija, a u 56. minutu zamenio ga je Filip Đorđević.

Inter je nastavio loš niz i zabeležio poraz od Atalante u gostima – 2:1 i sada je na14. poziciji sa 11 bodova. Atalanta je zabeležila trreću pobedu i uz jedan poraz i nerešenu utakmicu nalazi se na osmom mestu.

Golove za pobednički tim postigli su Andrea Masielo u desetom mintu i Maurisio Pinilja, koji je u 88. iz penala doneo pobedu domaćem timu. Jedini pogodak za ’nerauzure’ postigao je Eder, koji je izjednačio golom iz slobodnog udarca u 50. minutu.

Na meču između Kaljarija i Fiorentine postignuto je najviše golova, ukupno osam. ’Ljubičasti’ su deklasirali Kaljari sa 5:3 (4:1). Nikola Kalinić je postigao het trik na ovom meču, u 20, 40 i 53. minutu, a dvostruki strelac bio je Federiko Bernardeši, koji je postigao u 26. i 32.

Golove za domaći tim postigli su David Diženato u 2, Marko Kapuano u 62. i Marko Borijelo u 77. Srpski fudbaler Nenad Tomović bio je na klupi ’ljubičastih’ i nije ulazio u igru.

Fiorentina je na desetom mestu sa 12 bodova, a Kaljari na devetom sa jednim bodom više.

Duel između Empolija i Kijeva odigran je bez golova – 0:0. Gostujući im ostao je sa igračem manje u 80. minutu kada je zbog drugog žutog kartona Lukas Kastro morao da napusti teren.Fudbaler Kijeva Ivan Radovanović ušao je u 89. minutu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.