Protest Beograda i izvinjenje Ankare zbog greške na sajtu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Beograda i izvinjenje Ankare zbog greške na sajtu

Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije gde mu je uložen oštar usmeni protest povodom provokativnog definisanja jurisdikcije Ambasade Turske u Beogradu na internet prezentaciji turskog Ministarstva inostranih poslova na turskom jeziku.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, ambasador Bozaj je izrazio žaljenje zbog propusta nadležnih u Ministarstvu inostranih poslova Turske i dao uveravanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je reč o tehničkoj grešci. On je naglasio je da su greške slične prirode uočene i kada je reč o nekim drugim državama i dodao da je Ambasada tim povodom već kontaktirala nadležne u Ministarstvu inostranih poslova, dodaje se u saopštenju.

Beogradski mediji preneli su početkom ove nedelje da je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Turske, na turskom jeziku, navedeno da je Ambasada u Beogradu nadležna za Srbiju, Sandžak i Vojvodinu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je novinarima rekao da se Turska izvinila zbog tehničke greške koja je ispravljena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.