Proradio vulkan u Indoneziji, povrijeđeno devetoro ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2014, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proradio vulkan u Indoneziji, povrijeđeno devetoro ljudi

DŽAKARTA - Na istoku Indonezije je sinoć proradio vulkan, a u erupciji je nestao jedan planinar, devet ljudi je zadobilo povrede, a vlasti su zbog oblaka pepela morale da zatvore lokalni aerodrom.

Portparol indonežanske Agencije za prirodne katastrofe Sutopo Purvo Nugroho je izjavio da je sinoć nešto prije ponoći vulkan Gamalama na ostrvu Ternate, u provinciji Severni Maluku, počeo da izbacuje vruć pepeo i dim do visine od čak 2.000 metara.

Nugroho je dodao da je devet >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uspaničenih planinara zadobilo teže povrede dok su bježali kako bi se sklonili pred erupcijom.

Četvoro planinara je hospitalizovano, a spasioci i dalje tragaju za desetim.

Aerodrom u gradu Ternate, provincijskoj prestonici udaljenoj oko 30 kilometara od vulkana, zatvoren je jutros.

Na području Indonezije ima oko 500 vulkana, od čega je 128 aktivnih, a 65 su proglašeni potencijalno opasnima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.