Priznanje Zmajevih dečjih igara Moši Odaloviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje Zmajevih dečjih igara Moši Odaloviću

Povelja Zmajevih dečjih igara za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu, bezgraničnu odanost svetu detinjstva i najplemenitijim ljudskim težnjama, biće dodeljena Moši Odaloviću, književniku iz Smedereva, navodi se u saopštenju Zmajevih igara.

Nagrada za izuzetan stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu pripala je Peđi Trajkoviću, književniku iz Jagodine, a nagrada za popularisanje književnosti za decu Politikinom zabavniku, koji ove godine obeležava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 77. godina postojanja.

Odluku o dobitnicima nagrada doneo je danas Upravni odbor Međunarodnog centra književnosti za decu – Zmajeve dečje igre.

Zmajev pesnički štap i čast da otvori 59. Zmajeve dečje igre pripašće Goranu Novakovu, književniku iz Novog Kneževca.

Priznanja će dobitnicima biti uručena 8. juna, na otvaranju Junskih programa, u Sremskoj Kamenici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.