Prioritet je gasovod Niš-Dimitrovgrad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritet je gasovod Niš-Dimitrovgrad

Zaustavljanje gradnje "Turskog toka", kojim je ruski gas trebalo da se transportuje do grčko-turske granice, a odatle za Srbiju, ne znači ništa drugo nego da se okrenemo onome što je ispred nas - da gradimo gasovod Niš-Dimitrovgrad, izjavila je za "Politiku" potpredsednik Vlade i ministar saobraćaja Zorana Mihajlović.

"Tim pre što gradnja jednog gasovoda ne isključuje gradnju nekog drugog. Kao što 'Južni tok' nije isključivao gradnju Niš-Dimitrovgrad, tako ni 'Turski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tok' ne isključuje mogućnost snabdevanja gasom iz drugog pravca", rekla je ministarka Mihajlović.

Ona je, takođe, istakla da Srbija treba da završi gradnju gasovoda Niš-Dimitrovgrad, jer za to postoje svi uslovi i projektna dokumentacija, te bi sve moglo biti relativno brzo gotovo, odnosno gradnja bi trajala najviše dve godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ako nema Turskog toka, imaće drugi

Izvor: B92, 07.Maj.2015

Zaustavljanje "Turskog toka" ne znači ništa drugo nego da se okrenemo onome što je ispred nas - da gradimo gasovod Niš-Dimitrovgrad, kaže Zorana Mihajlović..."Tim pre što gradnja jednog gasovoda ne isključuje gradnju nekog drugog. Kao što 'Južni tok' nije isključivao gradnju Niš-Dimitrovgrad,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.