Prijave za program Studije zajedničkog u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2016, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave za program "Studije zajedničkog" u Beogradu

Nova Iskra, Ministarstvo prostora i Regionalni naučni centar Instituta za filozofiju i društvenu teoriju otvorio je poziv za učesnike i učesnice višemesečnog obrazovanog programa "Studije zajedničkog" koji će se baviti analizom postojećih praksi i istraživanjem mogućih koncepata i rešenja za unapređenje procesa rada, proizvodnje, ali i života u zajednici, naročito onih koji se vode idejom opšteg ili zajedničkog dobra (commons). Rok za prijavu je 31. oktobar.

Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Studija zajedničkog" je da polaznicima i polaznicama približe šta danas znači raditi i živeti u skladu sa postulatima koji se vezuju za ideju commons-a, te da kroz specijalno dizajniran, intezivan, participativan, kolaborativan i interdisciplinaran program osnaži pojedince i kolektive da u svom procesu mišljenja i delanja uključe svest o opštem/zajedničkom dobru.

Program će kroz predstavljanje i analizu primera dobrih praksi u različitim kontekstima, ali i kroz teorijski okvir, polaznicima približiti raznolike vidove organizacionih struktura koje daju uspešne rezultate, a čija iskustva mogu biti korisna i za druge lokalne kontekste kada je u pitanju upravljanje i korišćenje zajedničkih resursa, navodi se u pozivu.

Polaznici će imati priliku da čuju najrazličitija iskustva i pristupe ovoj temi, a neki od predavača biće i Tomislav Tomašević (Institut za političku ekologiju, Zagreb), Felipe Duarte (Berlin), Dea Vidović (Zaklada Kultura Nova, Zagreb), Karyotis Theodoros (Viome, Solun), Tomislav Medak (MAMA, Zagreb), Panayotis Antoniadis i Ileana Apostol (nethood, Cirih) i drugi.

Detaljan program studija kao i spisak predavača se može preuzeti ovde.

Studije će trajati od 14. novembra 2016. do 1. aprila 2017. godine, a predavanja su predviđena jednom nedeljno u trajanju od 2 do 4 sata (izuzev praznika).

Studije su besplatne za sve učesnike, a deo programa će biti otvoren za javnost.

Program će biti realizovan u prostorijama Nove Iskre (Gavrila Principa 43) u Beogradu. Poznavanje engleskog je obavezno kako bi program mogao u potpunosti da se prati.

Svi zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem online formulara koji se može pronaći ovde i slanjem CV-a na office@novaiskra.com.

Realizaciju "Studija zajedničkog" podržala je fondacija Heinrich Boell.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.