Preokret Sampdorije, podrška Parmi!

Izvor: Mondo, 01.Mar.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret Sampdorije, podrška Parmi!

Utakmice 25. kola Serije A počele su sa 15 minuta zakašnjenja, u znak solidarnosti klubova sa rivalom u velikoj finansijskoj krizi.

Fudbaleri Parme i drugi vikend zaredom nisu istrčali na teren da odigraju prvenstvenu utakmicu, a čelnici "kalča" uskoro će morati da donesu konkretnu odluku u njihovom slučaju.

Opasnost da klub takve tradicije i popularnosti ode "na doboš" (stadionu Enio Tardini ovih dana je isključena struja), širom Italije je shvaćena kao ozbiljna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << opomena, pa su tako sve utakmice 25. kola počele sa zakašnjenjem od 15 minuta - osim na stadionu Luiđi Feraris, gde je Đenova trebalo da dočeka upravo Parmu.

Siniša Mihajlović i Sampdorija prekinuli su seriju od pet mečeva bez pobede (tri remija kod kuće, dva poraza u gostima), savladavši Atalantu u Bergamu, posle negativnog rezultata na poluvremenu - 1:2.

Sredinom drugog poluvremena izjednačio je Luis Muriel, poluvolejom iz teške pozicije, a gol odluke dao Stefano Okaka devet minuta pre kraja, pošto je golman domaćih samo delimično zaustavio udarac Muriela.

Sampdorija je time nastavila borbu za izlazak na evropsku scenu, dok se Lacio pobedom u Sasuolu (trećom uzastopnom) 0:3 učvrstio na četvrtom mestu i izvršio pritisak na Napoli, koji bi po trenutnoj situaciji na tabeli išao u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Lacio je u nekoliko navrata sačuvao golman Marketi, da bi sjajni Brazilac Felipe Anderson pred kraj prvog poluvremena "načeo" domaćina jednim u nizu njegovih "evrogolova".

U drugom poluvremenu zaigrao je veteran Miroslav Klose i posle dve propuštene iskoristio treću priliku za 0:2, a konačan rezultat postavio je Marko Parolo.

"Davljenik" Ćezena uzela je tri boda nade protiv Udinezea, predvođenog tandemom Stramaćoni - Stanković. Na ruku joj idu porazi Atalante i Kaljarija kod kuće, što su dva rivala koja će morati da pretekne ako želi da opstane u Seriji A.

Palermo je protiv Empolija propustio sijaset dobrih šansi, naročito u prvom poluvremenu i ostao u sredini tabele, umesto da napravi iskorak u odnosu na velikane Inter i Milan, kao i silom prilika slobodnu Đenovu.

REZULTATI 25. KOLA:

Atalanta - Sampdorija 1:2 (1:0)

/Stendardo 16 - Muriel 68, Okaka 81/

Ćezena - Udineze 1:0 (0:0)

/Rodrigez 76/

Palermo - Empoli 0:0

Sasuolo - Lacio 0:3 (0:1)

/Anderson 45, Klose 70, Parolo 77/

Kaljari - Verona 1:2 (0:1)

/Konti 90 - Toni 9, Gomez 66/

Inter - Fiorentina 18.00

Torino - Napoli 20.45

Đenova - Parma ODLOŽENO

odigrano u subotu:

Kjevo - Milan 0:0

u ponedeljak:

Roma - Juventus 20.45

TABELA: Juventus (-1) 57, Roma (-1) 48, Napoli (-1) 45, Lacio 43, Fiorentina (-1) 39, Sampdorija 39, Đenova (-1) 36, Inter (-1) 35, Milan 34, Palermo 34, Torino (-1) 33, Sasuolo 29, Empoli 28, Udineze (-1) 28, Verona 28, Kjevo 25, Atalanta 23, Kaljari 20, Ćezena 19, Parma (-2) 10.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.