Preminuo Slobodan Santrač

Izvor: TV Arena Sport, 14.Feb.2016, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Slobodan Santrač

Legendarni jugoslovenski fudbaler i trener Slobodan Santrač preminuo je u subotu u 70. godini od posledica srčanog udara.

Santrač je ostavio veliki trag u fudbalu na ovim prostorima, a ostaće upamćen kao najbolji strelac lige Jugoslavije sa 218 golova, kao i OFK Beograda, u kojem je započeo profesionalnu karijeru.

Pored za ’Romantičare’, branio je boje Grashopera, Partizana i Galenike iz Zemuna. Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao osam utakmica i postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << jedan gol.

Bio je selektor Jugoslavije od 1994. do 1998. godine i to mu je bio prvi trenerski posao. Pod njegovim vođstvom, reprezentacija Jugoslavije je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine stigla do nokaut faze.

Potom je bio i selektor Saudijske Arabije i Makedonije, a vodio je i kineske klubove Šandong, Čangšu, Đingdao i Šanksi, koji mu je bio poslednji klub, a od 2011. godine je bio bez angažmana.

Obezbedite naš paket na vreme i pratite najbolje sportske emisije. 
Odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket
U roku od tri radna dana (nakon prijave), kontaktiraće vas operater radi sklapanja ugovora i aktivacije paketa.

Nastavak na TV Arena Sport...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.