Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Demirovića

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2014, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Demirovića

SARAJEVO - Sud BiH je potvrdio optužnicu koja Ibrahima Demirovića tereti za ratni zločin protiv civilnog hrvatskog stanovništva u mjestu Potoci na području Mostara.

Demirović je optužen da je kao komandant 47. brdske brigade Armije BiH od jula do novembra 1993. dolazio do škole u Potocima, gdje se nalazio veći broj nezakonito zatvorenih civila hrvatske nacionalnosti, među kojima je bilo žena, djece i staraca, koje je zlostavljao.

Prema optužnici, Demirović je iz tog objekta u više navrata odvodio žensku osobu i silovao je uz prijetnje da će, u slučaju opiranja, pustiti da je siluje veći broj vojnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.