Portreti nastali od Avganistana do Sombora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2017, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portreti nastali od Avganistana do Sombora

U Kulturnom centru „Laza Kostić" u Somboru otvorena je izložba crteža šesnaestogodišnje Avganistanke, Zahre Huseini koja boravi u Prihvatnom centru u Somboru.

Na tridesetak portreta nastalih na putu od Avganistana do prihvatnog centra u Somboru, šesnaestogodišnja Zahra Huseini donela je, uprkos nedaćama, lepotu i snagu svog bića i svojih sunarodnika.

Šest meseci pre polaska na migrantski put ka Evropi pohađala je časove crtanja. U potrazi za lepšom i sigurnijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budućnošću, sa roditeljima, sestrama i bratom, Zahra je krenula pre godinu dana u neizvesnost.

Talenat mlade Avganistanke i lepota njenih crteža sa kojih likovi zrače lepotom, nežnošću i potrebom za komunikacijom primećen je i prepoznat te Kulturni centar "Laza Kostić" u Somboru prvi organizuje izložbu kakvu do sada niko od zemalja Azije i Evrope nije upriličio.

Tatjana Dimitrijević, akademski slikar, urednik galerije KC Laza Kostić u Somboru kaže da radovi mlade Avganistanke puni nežnosti, lepote i topline, uprkos svemu kroz šta prolazi na svom migrantskom putu, podsećaju i poručuju da je život lep.

Zehra je puna života, vesela i skromna devojka koja slobodno vreme provodi uz knjige, fotografiše i crta. Zehra ističe da je veoma ponosna što će mnogobrojni posetioci videti njene radove. Njeni portreti nose sa sobom najvažniju lekciju života: da su lepota i nežnost koju dajemo i primamo istovremeno i najlepši dar i istinsko bogatstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.