Poraz Zvezde u Berlinu, kao u Atini

Izvor: Prva.rs, 27.Mar.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Zvezde u Berlinu, kao u Atini

Zvezda sada ima tri pobede i devet poraza, dok ekipa Saše Obradovića sa skorom 6-6 i dalje ima šanse za prolaz u narednu fazu.
Slično kao i u meču sa Panatinaikosom u Atini, Zvezda je rano zaostala, gubila je i sa 19 razlike početkom drugog poluvremena, uspela je da se vrati, ali ne i da potpuno preokrene.
Zvezda je u Berlinu igrala bez Branka Lazića i Marka Tejića, a posle pet minuta ostala je i bezMarkusa Vilijamsa, koji je nezgodno doskočio posle jednog šuta.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<

Crveno-beli su očajno odigrali prvo poluvreme u kojem su izgubili čak 12 lopti i dali su samo 22 poena. Posle 20 minuta bilo je -17, a jedino zahvaljujući Marjanoviću zaostatak nije bio još veći. 

U drugom poluvremenu Zvezda se budi, pre svih Jović i Dženkins, crveno-beli su postepeno smanjivali prednost, a sve je kulminiralo serijom 9-0 na početku poslednje deonice, pa je bilo samo -1 (59:58). 

Blažič je promašio šut za vođstvo, Dženkins je ubrzo dao trojku za 61:61 na šest minuta do kraja, ali Zvezda nije uspela da prelomi – Alba je pojačala odbranu, crveno-beli su izgubili dah, pa su domaći na kraju ipak slavili. 

Najbolji kod crveno-belih bio je Boban Marjanović sa indeksom korisnosti 40 – 27 poena (9-12 iz igre, 9-11 penali) i 10 skokova, a pratio ga je Čarls Dženkins sa 19 poena (7-13 iz igre) i 3 asistencije. Stefan Jović zabeležio je 9 poena, 3 skoka, 5 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti. 

Kod Albe je najefikasniji bio Marko Banić sa 18 poena, Aleks Renfro dodao je 13, Leon Radošević 10, a Redži Reding imao je 8 poena i 11 asistencija. 

U sledećem kolu Zvezda gostuje Žalgirisu u Kaunasu, dok Alba igra sa Panatinaikosom u Atini. 

Grupa E:
Žalgiris – Barselona 72:83
Alba – Crvena zvezda 73:68
petak:
19.00 Galatasaraj – PAO 
20.45 Real Madrid – Makabi

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.