Poraz Orlova od Argentine, brine povreda Tea (video)

Izvor: Sportske.net, 31.Jul.2016, 04:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz "Orlova" od Argentine, brine povreda Tea (video)

Srbija je pretprela prvi poraz ovog leta, izgubila je od Argentine na predolimpijskom turniru u Korddobi, ali mnogo više od poraza brine povreda prsta Miloša Teodosića u finišu meča.

U veoma dramatičnoj utakmici, koju su obeležili preokreti, domaćinsko suđenje, dosta blokada, vrlo dobar šut Argentinaca za tri poena i povreda Teodosića, Srbija je doživela poraz rezultatom 79:74 (30:14, 10:24, 18:20, 21:16).

Slično kao sinoć protiv Francuske, Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je loše ušla u utakmicu. Argentina je pogodila prva četiti šuta za tri poena i veoma brzo stekla dvocifrenu prednost.

Raspucani Laprovitola i namazani Noćioni su zadavali dosta muka našoj odbrani, na drugoj strani naši momci su prodali dosta lopti, rezultat svega toga bilo je 16 poena razlike u korist 'Gaučosa' nakon prvih deset minuta.

Međutim, u drugom kvartalu sasvim druga slika na parketu. "Orlovi" otvaraju ovaj period igre serijom 7:0, u kojoj su u glavnim ulogama bili Marko Simonović i Stefan Jović.





Đorđević je uveo Zvezdino krilo u igru još pri kraju prve deonice umesto Bogdana Bogdanovića, kome ništa nije polazilo za rukom u ofanzivi i koji je imao mnogo problema u defanzivi sa Noćionijem i Đinobilijem.

Zahvaljujući znatno angažovanijoj igri u odbrani, kao i činjenici da su Argentinci počeli da promašuju trojke, Srbija na nešto više od minut do kraja prvog poluvremena uspeva da dođe do prvog vođstva na utakmici (38:37), ali 'Gaučosi' na odmor ipak odlaze sa košem viška zahvaljujući prvom pogođenom šutu van linije 6.75 Fakunda Kampaca.

Početak treće četvrtine protiče po principu koš za koš, a Srbija je drugi put na utakmici povela posle trojke Miloša Teodosića (47:44).



Zatim Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović konačno uspevaju da probiju led i da se upišu u strelce, a zakucavanjem Stafana Birčevića Srbija pravi seriju 7:0 kojom stiče maksimalnih plus 8 - 54:46.



Seriju prekida Manu Đinobili, posle čega sledi dosta bolja igra 'Gaučosa'. Delfino je pogodio trojku, Noćioniju je mirna ruka sa penala,  pa je na ulazu u poslednjih deset minuta na snazi egal zahvaljujući trojci Đinobilija sa zvukom sirene - 58:58.

Argentina je nešto bolje ušla u poslednju deonicu, ali 'Orlovi' su bili u igri sve do trenutka dok Miloš Teodosić nije zadobio udarac u prst od strane agresivnog Kampaca. Teo je sa bolnom grimasom na licu brzo otrčao do lekara naše reprezentacije, a taj momenat je totalno šokirao naš tim.



Kampaco je nakon neodusđenog opisanog faula nad našim kapitenom pogodio trojku, onda je Delfino ubacio još dve, Argentinci su ponovo stekli dvocifrenu prednost i pitanje pobednika se više nije dovodilo u pitanje.

Karlos Delfino je bio najefikansiji na meču sa 21 poenom, Andres Noćioni je postigao 19, Manu Đinobili je brojao do 13, a Laprovitola je ostao na 12 iz prve četvrtine.

U poraženom sastavu samo trojica dvocifenih: Miroslav Raduljica je ubacio 13 poena, srpski centar je imao najatraktivniji potez na utakmici kada je stavio Noćionija na poster, Miloš Teodosić i Vladimir Štimac su dali po 12 poena.



Uzroci prvog poraza reprezentacije Srbije ovog leta su veliki broj izgubljenih lopti i veoma loš procenat šuta za tri poena (3/14). Za razliku od utakmice sa Francuskom dana ranije, u kojoj je ubacio 29 poena uz pet pogošenih trojki, Bogdan Bogdanović je protiv Argentine promašio svih šest šuteva van linije 6.75 i meč završio sa svega šest poena na svom kontu. Zakazao je i Nikola Jokić, koji je postigao samo tri poena, mada on nije preterano forsirao šut, a krajem trećeg perioda se pokoškao sa iksunim Luisom Skolom i izvukao deblji kraj. Nemanja Nedović ponovo nije ulazio u igru zbog lakše povrede.



U prilogu pogledajte hajlajtse:



Argentina je ovom pobedom definitivno osvojila turnir "Super 4" u Kordobi, jer ne nešto ranije Hrvatska savladala Francusku rezultatom 76:70.

U poslednjem kolu sastaju se Srbija i Hrvatska, pobednik tog duela (ponedeljak 23h) zauzeće drugo mesto, dok meč između Argentine i Francuske nema nikakvu rezultatsku težinu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIJE DOBRO: Teo u bolovima završio meč sa Argentinom: Domaćin dobio Srbiju i povredio našeg kapitena (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 31.Jul.2016

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na pripremnim mečevima ove sezone, pošto ih je u drugom kolu predolimpijskog turnira u Argentini savladao domaćin rezultatom 79:74 (30:14, 10:24, 18:20, 21:16)...Poraz je trenutno najmanja briga selektoru Orlova Aleksandru Đorđeviću, jer...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.