Poluvreme: Bjelica dominirao, slab šut za tri poena, Slovenija - Srbija 33:40

Izvor: Blic, 27.Avg.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Bjelica dominirao, slab šut za tri poena, Slovenija - Srbija 33:40

Košarkaši Srbije u Ljubljani igraju pripremn meč protiv Slovenije pred Eurobasket, a dešavanja sa duela možete pratiti uživo uz Blicsport. Posle 20 minuta je 33:40, lider Srbije je Bjelica sa 13 poena i dva skoka, Raduljica je ubacio šest poena, Teodosić je zabeležio tri asistencije.

Posle ovog meča, Srbija će u Banjaluci u subotu odigrati još jedan protiv Slovenaca, pa sledi odlazak u Berlin, gde će se "orlovi" u grupi B nadmetati sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Nemačkom.

Za ovaj meč obezbeđen je prenos na TV Arena, Srbija je startovala u petorci Teodosić, Marković, Bjelica, Milosavljević, Kuzmić, sa druge strane su Nikolić, Zoran Dragić, Joksimović, Zupan i Slokar.

Već prvi napad Slovenaca zaustavljen je uz agresivnu odbranu kakvu zahteva selektor Đorđević, usledila je atraktivna asistencija Teodosića za trojku Bjelice, a revanširao se Dragić istom merom.

Poigravali su se Teodosić i Bjelica, pažnja koju su privlačili oslobađala je prostor i drugim igračima, Marković je to iskoristio, ali i Kuzmić dobrom igrom u oba pravca. Uz lake poene, brzo je zabeležio dve blokade, pa je Srbija povela sa 5:12.

Usledile su brojne izmene u oba tabora, Jaka Blažič je ređao greške, zatim se iskupio trojkom, dok je Raduljica preuzeo mesto Kuzmića, a Bjelica je prednjačio u efikasnosti. Trojke su bile recept Slovenaca da se uhvati priključak, što je učinjeno za 20:22, rezultat prve deonice.

Zaređao je i Bjelica dve blokade, Bogdanović je dobro sarađivao sa njim i Teodosićem u napadu, ali je zato prerano napravio drugu ličnu grešku. Nije bio zadovoljan Đorđević, naročito kad je Teodosić izgubio loptu za lake poene Prepeliča (26:28), pa je zatražio tajm-aut. Bilo je nervoze i posle toga, Simonović je promašio zakucavanje, odbrana je izigrana kada se zaboravljeni Zoran Dragić prošetao kroz reket za nastavak neizvesne borbe (28:30). Slovenci su iznudili i faul Milutinova u napadu, da bi prednost uvećao Nedović, iako mu je lopta iskliznula iz ruku pri šutu, zatim i Milosavljević. Prednost je konstantno rasla, postala je dvocifrena zahvaljujući Bjelici, a nadovezao se i Bogdanović sa linije penala (28:40).

Podbacilo se samo pri šutu za tri (2/13 u prvih 20 minuta), Teodosić je na kraju jedva poslao loptu do ivice obruča, da bi Blažič iz prodora kroz reket poentirao za 33:40 i kraj druge deonice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Bjelica dominirao, slab šut za tri poena, Slovenija - Srbija 33:40

Izvor: Blic, 27.Avg.2015

Košarkaši Srbije u Ljubljani igraju pripremn meč protiv Slovenije pred Eurobasket, a dešavanja sa duela možete pratiti uživo uz Blicsport. Posle 20 minuta je 33:40, lider Srbije je Bjelica sa 13 poena i dva skoka, Raduljica je ubacio šest poena, Teodosić je zabeležio tri asistencije...Posle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.