Poledica odgovorio Šćepanoviću: Na izborima se videlo kakva je organizacija u Superligi

Izvor: Sportal.rs, 20.Dec.2014, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poledica odgovorio Šćepanoviću: Na izborima se videlo kakva je organizacija u Superligi

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica, reagovao je na kritike koje mu je uputio novoizabrani prvi čovek Zajednice Superligaša Zoran Šćepanović. Podsetimo, čelnik FK Vojvodina je rekao da je saopštenje organizacije FIFpro i SPFN na čijem je čelu Poledica, o tome kako bi strani fudbaleri trebalo da zaobilaze srpske klubove - štetno po srpski fudbal i državu u celini.

Poledica je poručio da taj apel nije ismevanje našeg fudbala, kako je to >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << loše percipirao Šćepanović, već mora da se tumači kao upozorenje fudbalskoj Srbiji da prihvati surovu realnost i učini korake ka poboljšanju uslova u kojima žive i rade igrači.

- Smatram da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali pre nego što bilo ko iznese tako ozbiljnu i osuđujuću izjavu uperenu protiv mene, trebalo bi da pogleda u svoje dvorište. Kakva je organizacija Zajednica Super lige na čijem se čelu nalazi gospodin Šćepanović videli smo na izborima od pre par dana i svaki komentar je suvišan - počeo je Poledica priču za SPORTAL.RS.

Predsednik SPFN objašnjava da je preporuka poslata početkom nedelje u interesu domaćeg fudbala, čije bi nepoštovanje moglo da bude pogubno po srpske klubove.

- Gospodin Šćepanović, kao neiskusan fudbalski radnik bi trebalo da zna da je došlo do ozbiljnih izmena FIFA Pravilnika o statusu igrača koji se primenjuju na strane fudbalere i koji će zaviti u crno svaki klub koji dovede stranca, a nepoštuje njegov ugovor. Naš apel je bio uperen u interesu našeg fudbala i nije bilo namere da se bilo ko degradira, jer se ne radi o bilo kakvoj obavezi već o preporuci, rekao je Poledica i potom dodao:

- Ako 9 od 16 klubova ima blokadu računa onda je to alarm za sve nas. Ali nije to lako objasniti našim velikim stručnjacima jer oni vide samo ono što žele da vide i što im se kaže da treba da vide. Istina je surova i mi nemamo nameru nikoga da lažemo. U lažima živimo decenijama i zato se nalazimo tu gde jesmo.

Poledica za kraj podseća da je Sindikat profesionalnih fudbalera jedan od retkih koji su nakon majskih poplava pomogli poplavljenim područjima sportskom opremom i rekvizitima.

- Takođe, gospodin Šćepanović je zaboravio da je SPFN posle majskih poplava jedini uz FSS pomogao poplavljenim klubovima, poklonili smo 500 lopti i 20 garnitura opreme za sve selekcije. Nisam siguran da li je na tu štetu mislio, ako jeste, onda smo na to ponosni. U svakom slučaju gospodinu Šćepanoviću želim puno sreće u daljem radu.

(Tekst: Aleksandar Ilić, Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.