Pola Redklif oslobođena optužbi za doping

Izvor: B92, 28.Nov.2015, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola Redklif oslobođena optužbi za doping

Međunarodna atletska federacija i Antidoping agencija Ujedinjenog kraljevstva objavili su da je Pola Redklif oslobođena optužbi za doping.

Proteklog leta, britanski “Sandej Tajms” i nemačka televizija “ARD” objavile su informacije da je 5.000 atletičara između 2001. i 2012. godine imalo abnormalne testove krvi koji ukazuju na doping.

Iako lista tih sportista nije objavljena, Redklifova je pre nekoliko meseci otkrila da je njeno ime na njoj, ali je negirala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doping. Od tada, morala je da odgovara pred Parlamentom, da bi Međunarodna atletska federacija u petak objavila da su optužbe bile posledica lošeg interpretiranja podataka.

Osećam veliko olakšanje, ovo nije ni trbealo da se desi. Razlog zašto sam se oglasila je želja da zaštitim sebe i svoje ime. Bilo mi je bitno da zauzmem stav jer sam znala da postoje i drugi nevini sportisti. Očigledno je da je moj ugled pretrpeo štetu, ali je isti slučaj i sa reputacijom sporta. Možda ljudi misle da to sada nije bitno, ali meni jeste važno jer su to bili napadi na moj integritet i kredibilitet”, istakla je Redklifova.

Redklifova se smatra jednom od najboljih maratonki na svetu i trenutno je svetska rekorderka u toj disciplini, u vremenu od 2:15.25 sata. Po triputa je trijumfovala na maratonima u Londonu i Njujorku, kao i jednom u Čikagu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.