Počinje 19. Likovna kolonija u Grockoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2016, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje 19. Likovna kolonija u Grockoj

Likovna kolonija opštine Grocka, 19. po redu, počinje danas u okviru 49. "Gročanskih svečanosti", najavio je Centar za kulturu Grocka.

Na Platou gradske opštine Grocka biće predstavljena izložba radova sa prethodnih umetničkih kolonija i nastupiće učenici Muzičke škole u Grockoj i etno sastav "Vrelo".

Likovna koloninja će trajati do 31. jula u prostoru zaštićene kulturno-istorijske ambijentalne celine "Gročanska čaršija" u Grockoj, zatim u Rančićevoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kući i na drugim lokacijama opštine Grocka, a najavljeno je 14 učesnika.

Gosti ovogodišnje umetničke kolonije su likovni i primenjeni umetnici mr Ivana Živić Jerković, Vesna Džakić, Ivan Milenković, Darko Omčikus, Marko Pejčić, Mika Lovre, Predrag Milošević, Nevena Marković, Milica Matović, Slađana Pavlović, Emilija Resanović, Milan Mitrović Makabi, Nenad Milojević i Jelena Pešić.

Likovna kolonija svoj umetnički koncept zasniva na inspirativnom prirodnom okruženju, bogatom kulturnom nasleđu po kome je poznata, kao i na autorskom pečatu učesnika, koji će likovno preneti svoj doživljaj stare varošice na Dunavu, koja je kao takva upisana u knjige još u 16. veku, stoji u najavi manifestacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas u Grockoj počinje 19. Likovna kolonija

Izvor: Beta, 27.Jul.2016

Danas se u Grockoj otvara 19. Likovna kolonija koju ova beogradska opština organizuje u okviru 49. "Gročanskih svečanosti".Kolonija će raditi od 27. do 31. jula u prostoru zaštićene kulturno-istorijske ambijentalne celine "Gročanska čaršija", zatim u spomeniku kulture Rančićeva kuća i a drugim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.