Počast žrtvama Hilsbroua širom Engleske, najemotivnije na Gudisonu (foto)

Izvor: Sportske.net, 30.Apr.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počast žrtvama Hilsbroua širom Engleske, najemotivnije na Gudisonu (foto)

Navijači Evertona su danas pokazali oba svoja lica. Jedno, za pohvalu, prisećajući se i odavajući poštu žrtvama Hilsbroua, i ono drugo, na baneru koji je leteo nad Gudisonom.

Devet članova porodica žrtava tragedije na Hilsborou stajalo je danas na centru Gudisona, neki od njih sa šalovima Evrtona oko vrata, dok je sa razglasa emitovana pesma "He Ain't Heavy, He's My Brother" (On nije težak, on mi je brat) koja simboliše odnos dva Mersisajd rivala.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << stadionima širom Engleske danas je pre mečeva emitovana himna navijača Liverpula "You'll never walk alone" u čast žrtava velike tragedije 1996. godine i njihove borbe za pravdu.

Everton je od samog starta pružao podršku porodicama žrtava u borbi za pravdu koju su protekle nedelje konačno dočekali kad je sud doneo odluku da "ponašanje navijača nije uticalo na tragediju".

"Istina i pravda" su bile reči ispisane na semaforu.

I brošura koja je deljenja pred meč je bila u istom tonu. Dečak i devojčica u dresovima velikih rivala. "Ovo je najveća pobeda u istoriji fudbala" pisalo je u programu. "Krenuli su na pogrešan grad. Krenuli su na pogrešne majke."

Everton je danas uspeo da savlada Bornmaut sa 2:1, dok izveštaje sa te i ostalih utakmica možete pogledati OVDE

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.