Pobunjenici iz Vimbldona na dva koraka od PL

Izvor: B92, 30.Maj.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici iz Vimbldona na dva koraka od PL

Fudbaleri AFC Vimbldona pobedili su Plimut 2:0 u finalu plej-ofa Lige 2 i tako se plasirali u Ligu 1, treći stepen takmičenja u engelskom fudbalu

Tako je klub na svoju 14. godišnjicu postojanja uspeo da dođe do promocije i približi se nekadašnjim uspesima.

Prvigol na meču delo je Lajla Tejlora u 77. minutu, a Adebajo Akinfenva koji je u igru ušao minut ranije postavio je konačnih 2:0 golom iz jedanaesterca u nadoknadi vremena.

AFC Vimbldon je nastao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz pobune navijača koji su bili nezadovoljni zbog odluke vlasnika FK Vimbldona da iz finansijskih razloga premeste u Milton Kins.

Novi klub je počeo da se takmiči u sezoni 2002/03 u devetom rangu takmičenja, a posle uvodne godine dva puta zaredom su šli u viši rang. Zatim su usledile dve godine u sedmoj ligi, pa opet dve uzastopne sezone u kojima je izborena promocija.

Sada su stigli do trećeg ranga i dve dobre godine ih dele od velikog društva Premijer lige u kojoj je originalni Vimbldon sa Vinijem Džonsom i njegovom „Ludom bandom“ igrao devedesetih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.